Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REAKCIJE U REGIONU

Hrvatski mediji o rehabilitaciji Draže Mihailovića!

Autor: Beta | 14.05.2015 - 14:19:00h | Komentara: 1

Hrvatski elektronski mediji i portali danas opširno izveštavaju o odluci beogradskog Višeg suda o rehabilitaciji četničkog vođe Dragoljuba Draže Mihailovića, na koju zasad nema reakcija zvaničnika.

Jadranka Kosor je jasno rekla šta misli o rehabilitovanju Mihailovića

Kosor jasno rekla šta misli o rehabilitovanju Mihailovića | Foto: tviter printskrin

Odluku suda na svom tviteru komentarisala je bivša premijerka i poslanica u Saboru Hrvatske Jadranka Kosor, koja je napisala da "rehabilitacijom četnika Srbija jasno poručuje da joj je do evropskih vrednosti kao do lanjskog snega".

Vojislav Šešelj zapalio zastavu Hrvatske ispred palate pravde

Vojislav Šešelj zapalio zastavu Hrvatske ispred palate pravde | Foto: V. Lalić

Hrvatska radiotelevizija navodi da je odluka suda u Beogradu konačna i da je njome "završen proces koji mnogi u Srbiji nazivaju istorijskim". Mediji u izveštajima ističu da je izricanje presude s veseljem dočekalo stotinjak pripadnika četničkog Ravnogorskog pokreta i ekstremno nacionalističke organizacije Obraz, kao i haški optuženik i lider radikala Vojislav Šešelj i princ Aleksandar Karađorđević.

Draža Mihajlović

Draža Mihajlović

T-portal podseća da Hrvatska Mihailovića smatra ratnim zločincem zbog brojnih zločina koje su četničke jedinice počinile tokom Drugog svetskog rata.
 
Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 31.05.2015 10:19h

    Ukoliko neko posle pravosnažne presude o rehabilitaciji Dragoljuba Draže Mihailovića i Stepinca javno kaže za njega da je on bio izdajnik može se suočiti sa tužbom za uvredu i kaznom do 450.000 dinara! Unuk komandanta Jugoslovense vojske u otadžbini Vojislav Mihailović, posle jučerašnje pravosnažne odluke da je ništavna presuda iz 1946. godine kojom je njegov deda Dragoljub Draža Mihailović osuđen za navodnu saradnju sa okupatorima ima pravo da tuži za uvredu svakoga ko to i dalje tvrdi. ……………………………………………………………………………… Visnja Pavelic:“Ponavljam, moj otac nije imao ništa protiv Srba, čak je pomagao četnicima Draže Mihailovića krajem rata. Draža je tada tražio da se njegovoj vojsci omogući povlačenje preko hrvatske teritorije i moj otac mu je izašao u susret. Osim toga, 1944. godine mu je dao lijek protiv tifusa, koji je u to vrijeme bio teška bolest od koje se umiralo“, dodala je.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP