Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

TUGA

Hteli da ih razdvoje posle 67 godina braka, a oni se uhvatili za ruke i skočili u smrt!

Autor: A. O. | 16.02.2014 - 19:05:00h | Komentara: 1

Kada je krajem prošle godine postalo izvesno da bi Glenis (88) i Rojston (91) mogli da završe u dva odvojena staračka doma, stari par s takvom idejom nije mogao da se pomiri

Stari par

Nerazdvojni stari par, Glenis (88) i Rojston Smit (91) skočili su u smrt s drugog sprata zgrade u kojoj su stanovali i dvojici sinova ostavili emotivnu poruku u kojoj je pisalo da je to “najbolji način” jer ne žele nikome da budu na teretu, prenosi Telegraf.
Glenis i Rojston (91) iz Dorseta na jugozapadu Engleske u braku su proveli 67 dugih godina, tokom kojih su sve vreme bili zaljubljeni do ušiju i nerazdvojni.
Glenis je patila od bolova u kičmi i osteoporoze, dok je Rojstonu dijagnostikovan rak prostate, a oboje su imali velikih problema s vidom. Ali, kada je krajem prošle godine postalo izvesno da bi mogli da završe u dva odvojena staračka doma, stari par s takvom idejom nije mogao da se pomiri, prenosi Mirror.co.uk.
Rojston je jednom od svojih sinova rekao da će se, ukoliko ostane sam, baciti s balkona, a u nekoliko se navrata žalio i komšijama da ne zna kako će da nastavi sa životom ukoliko ga razdvoje od Glenis.
Kasno uveče 2. decembra prošle godine Rojston i Glenis su odlučili da će zauvek da ostanu zajedno. Na beloj ploči u kuhinji u stanu, na drugom spratu zgrade, flomasterom su napisali poruku svojoj deci.
- Žao nam je, momci. Ovako je najbolje. Previše boli – pisalo je.
Par je nakon toga otišao u spavaću sobu i otvorio prozor. Na glavu su navukli kape, uhvatili su se za ruke i zajednički skočili s visine od oko devet metara.
Sutradan ujutro pod prozorom ih je pronašla predsednica kućnog saveta zgrade Sindi Hojl, koja kaže da su ležali potrbuške, ali da ih je po odeći odmah prepoznala.
- Jako su se voleli i ne bi podneli da ih neko rastavi – rekla je na sudu tokom ispitivanja u sklopu istrage ovog slučaja.
Lokalni mrtvozornik je na sudu zaključio kako je definitivno reč o zajedničkom samoubistvu.
- Iz svega što sam dosad vidio očigledno je da su bili odani jedno drugom. Njeno zdravlje se tokom prošle godine jako pogoršalo zbog problema s leđima koji su se javili u junu, a onda je u novembru pala pa je završila u bolnici. Čini se da se Rojston jako teško nosio s tim da je ona nepokretna, ali niko nije primetio nikakve nesuglasice među njima. Jedino razumno objašnjenje smrti je da su zajedno skočili kroz prozor jer su odlučili da je to jedini način da i ubuduće budu zajedno – rekao je mrtvozornik, iznoseći i detalj da se par držao za ruke dok je skakao u smrt.
Sinovi Majkl i Ričard šokirani su ovakvim završetkom, ali i sami ponavljaju da su im roditelji bili nerazdvojni i da će tako sada i ostati.
Poslednji komentari
  • danilo Vreme: 17.02.2014 04:55h

    Da, takve su te njihove "demokratske" zemlje, bez osecaja i samilosti ce razdvijiti bracni par ako im je to finansijski odgovarajuce, kao sto je ubiti zirafu, obicna stvar. Raspitajte se kako otpustaju ljude sa posla , ako im je jeftinije da poslove prenesu u zemlje sa jeftinom radnom snagom: pozovu coveka kome jos treba 2-3 godine do penzije, daju mu neku sitnu lovu, bace mu kaput i tasnu, i mars napolje! Mislite da to ne ceka i vas?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP