Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MIROSLAV BOGIĆEVIĆ PLANIRAO DA SE SKUĆI NA DALEKOM ISTOKU

Hteo preko Švice da pobegne u Singapur

Autor: S. Vojinović | 26.11.2014 - 07:00:00h | Komentara: 8

Vlasnik i generalni direktor koncerna „Farmakom MB“ Miroslav Bogićević, koji je u ponedeljak uhapšen na Aerodromu „Nikola Tesla“, planirao je preko Holandije i Švajcarske da pobegne u Singapur, saznaje „Alo!“.

Odali ga  prisluškivani razgovori:  Miroslav  Bogićević

Odali ga prisluškivani razgovori: Miroslav Bogićević | Foto: Aleksandar Dimitrijević

Naš izvor iz istrage kaže da je Bogićević taj put isplanirao tokom vikenda, a sve je otkriveno prilikom mera prisluškivanja.


- Bogićević je već izvesno vreme na merama, prate se sve njegove komunikacije, kretanje, kontakti. Posle hapšenja Gorana Perčevića znao je da su mu dani na slobodi odbrojani. Iako mu je „savetovano“ sa viših instanci da i ne pomišlja na bekstvo, on je to ipak pokušao u ponedeljak. Njegov plan je bio da se preko Amsterdama i Švajcarske domogne Singapura. Tako da je njegovo bekstvo sprečeno, jer da je uspeo da se dokopa Azije, mnogo teže bi išla njegova deportacija u Srbiju - objašnjava sagovornik „Alo!“.

Izvor blizak ovom tajkunu takođe tvrdi da je on prvo planirao da kratko ostane u Švajcarskoj, a potom da se zaputi do Singapura.

- Sve je to istina, ali ne i da se neće vratiti. Niame, on je planirao da ode u Švajcarsku i Singapur, ali nakratko. Tamo ima poslovne partnere i verovatno je imao plan da uzme neki novac kako bi pokušao da otplati deo duga, on tamo ima račune u bankama... I da se vrati. Ali ko će ga znati... - priča za „Alo!“ Bogićevićev prijatelj.

Bogićević navodno ima ušteđevinu u Singapuru

Bogićević navodno ima ušteđevinu u Singapuru

Protiv Bogićevića i još šest osoba koje su takođe uhapšene Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je krivičnu prijavu zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora. Oni se terete da su kao odgovorna lica Privredne banke Beograd od juna 2012. do kraja marta 2013. godine nezakonitim odobravanjem 10 kredita pribavili protivpravnu imovinsku korist koncernu „Farmakom MB“ u iznosu od više od 15 miliona evra. Prema svima koji su obuhvaćeni krivičnom prijavom doneto je rešenje o zadržavanju u pritvoru.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da uzimanje kredita bez pokrića od državnih banaka nije bilo moguće bez pomoći određenih političara i da će javnost saznati ko su oni kada osumnjičeni za prevare o tome progovore. Komentarišući hapšenje vlasnika „Farmakoma MB“, on je rekao da će istraga biti proširena, navodeći da je ono što se Bogićeviću stavlja na teret samo deo malverzacija koji je do sada istražen.

- To je mala banka, 15 miliona evra je sitnica, a oni imaju prosečno izloženost od 300 miliona do 500 miliona evra prema bankama - rekao je Vučić, ističući da takav lopovluk i prevarantski biznis u Srbiji neće više postojati.

Zanemeo u tužilaštvu
Miroslav Bogićević i ostali osumnjičeni su juče dovedeni u Specijalno tužilaštvo za organizovani krminal kako bi bili saslušani. Međutim, oni su odbili da iznesu odbranu, a njihovi advokati nisu hteli da prisustvuju saslušanju zbog štrajka, rečeno nam je u tom tužilaštvu.

POKRENUTA I FINANSIJSKA ISTRAGA


Bogićeviću plene imovinu?!

Vlasnik koncerna "Farmakom MB" Miroslav Bogićević po svoj prilici će ostati bez pozamašne imovine koju je sticao na sumnjiv način, jer država namerava da mu je oduzme!

Poslednji komentari
  • olga Vreme: 26.11.2014 12:26h

    Gde su mu nalogodavci iz vrkha DS-a?Kada će oni biti uhapšeni?Vrh magfije su političari i Srbiji nema spasa.sledeća puca Komercijalna banka koja vež ima nenaplative kredite.

  • Diana Vreme: 26.11.2014 12:36h

    Zasto ga drzava nije pritisla da prenese sav novac koji ima na stranim racunima, ovako od tog hapsenja drzava nema nikakve koristi da se naplati.

  • borisav Vreme: 26.11.2014 13:51h

    I ja prihvatam 10 godina corke za 500 000 000 evra.Ma sve da mu se zapleni do zadnje kasike i da odlezi onda nebi to radili.Ne znam mozda kod takvih slucajeva im treba omoguciti da se izbore sa problemima ali garancije trebaju da budu ogromne.

  • cuburka Vreme: 26.11.2014 14:09h

    A sta ce biti sa tom ukradenom lovom?Kao i sa svim predhodnicima?Kada bi svi koji su pokrali vratili mi bi smo imali vise nego Svajcarska. Afera za aferom a love nigde!!!!!!!!!!!!!!

  • gavrilovic Vreme: 26.11.2014 18:49h

    Uzmite pokradene pare od raznih Miskovica i Beka pa necete morati da otimate od jadnih penzionera.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP