Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

'AJMO, BEOGRAĐANI!

Humana akcija za hranjenje gladnih životinja

Autor: E.A. | 04.04.2015 - 08:14:00h | Komentara: 3

Danas je svetski dan napuštenih životinja, a ove godine obeležava se u znaku izmena Zakona o dobrobiti životinja i apela koja ukazuju na nepoštovanje i grubo kršenje postojećih odredbi tog zakona.

psi

*Klik za uvećanje
Danas se u Srbiji ne sprovode mere odgovornog vlasništva, ne podstiče udomljavanje pasa i mačaka i ne kažnjava kršenje zakona koji štite dobrobit životinja, prenosi Telegraf.

- Umesto protesta biće održano mirno okupljanje na Trgu Republike u 12 časova. Okupimo se u što veće broju. U ruci ćemo držati po jedan obrok kojim ćemo kada se budemo razilazili ostavljati kucama lutalicama tj. kucama bez doma. Nahranićemo ih, pomaziti, zagrliti i obećati da ćemo se boriti za njihove živote. Ovako ćemo pokazati svima koji žele da ih ubiju da nas ima dosta koji to nećemo dozvoliti, koje ništa neće sprečiti da se borimo za njihove živote. Ovo treba da bude mirno okupljanje sa obrokom u ruci za napuštene životinje - kaže Snežana Milosavljević iz organizacije "Srcem za životinje".

Akcija zvuči divno i zato bi bilo lepo da svi humani Beograđani, koji danas nemaju obaveze, prošetaju do trga i priključe se u hranjenju gladnih životinja.

Pored Međunarodnog dana životinja beskućnika koji se obeležava treće subote u avgustu mesecu, postoji i nezvanični Dan napuštenih životinja koji se obeležava 4. aprila. Ideja da se još jedan dan u godini obeležava u cilju podizanja svesti o patnji napuštenih životinja potekla je od holandskih aktivista.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • smilja Vreme: 04.04.2015 10:45h

    Sve pse i macke lutalice treba skloniti sa ulice! Njeh ne moze te videti ni u jednom gradu u Evropi. A svi oni koji ih hrane i podrzavaju njihovo prisustvo na ulici, neka razmisle koliko je napustene dece. Ne pomazemo svojima, i svojoj buducnosti, ali zato hranimo kucice i macice.

  • lili Vreme: 04.04.2015 12:54h

    Hvala što ste podsetili gradjane. Samo zajedničkim akcijama bićemo srećno društvo.

  • Klarisa Vreme: 04.04.2015 16:10h

    ne znam zašto niko u medijima ne piše o činjenici da su krivci za najveći broj napada pasa vlasnički psi. čak i u slučaju iz višnjičke banje lutalice nisu bile napadači već pas kojeg je vlasnik pustio da šeta samostalno. neodgoorno vlasništvo je pravi problem, danas je na trgu bilo nekoliko desetina pasa, većinom napuštenih mešanaca udomljenih ili koji čekaju udomljavanje ali i rasnih vlasničkih pasa, i nikakvog problema nije bilo. ne postoji problem pasa lutalica postoji problem neodgovornih ljudi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP