Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KO JE MISTERIOZNI MILINKO?

Humanitarac hapšen zbog ugrožavanja bezbednosti!

Autor: B. Bojović | 28.12.2012 - 07:02:00h | Komentara: 2

Neobična priča tajanstvenog Milinka, sajber humanitarca koji putuje Srbijom i krišom ostavlja poklone na trgovima onima koji ga prate preko „fejsbuka“ i „tvitera“, dostigla je vrhunac.

„Sve sam činio iz  ideala. Nastaviću i dalje“: Milinko Isaković

„Sve sam činio iz ideala. Nastaviću i dalje“: Milinko Isaković

Najverovatnije pod pritiskom svih koji su želeli da saznaju ko stoji iza ovog sajber kriminalca, Milinko se otvorio na svom „fejsbuk“ nalogu:
„Priznajem - ja sam Milinko Isaković iz Loznice. Priznajem - privodili su me 2003. godine i zadržali neko vreme uz obrazloženje da mogu ugroziti bezbednost građana i Republike. (Ni danas mi nije jasno kako i čime?!).
Priznajem - oprostio sam im. Priznajem - sve sam činio iz ideala (i danas bih). Priznajem - nastaviću dalje.
Milinko I.”

Milinkova fejsbuk stranica

Milinkova fejsbuk stranica

Prvi haker Srbije

Za Isakovića su mediji svojevremeno pisali da je hapšen u „Sablji“ pod optužbom da je članovima zemunskog klana „klonirao” kartice za mobilne telefone, sprečavajući tako njihovo praćenje. Potom je pušten iz pritvora bez podizanja optužnice. Medijima je potom ispričao da je predvodnik najorganizovanije srpske hakerske grupe, koja je svoje usluge pružala Vojsci SCG, policiji, haškim optuženicima, političkim partijama, ali i najorganizovanijim kriminalnim grupama u Srbiji.
- Za našu grupu javnost je prvi put čula kada smo tokom 1998. i 1999. godine zakupili internet domene poznatih ličnosti kao što su „www.karleusa.com“, „www.zorandjindjic.com“, „www.telekomsrbija.com“, „www.kostunica.com“... To smo učinili kako bismo došli do brze zarade jer domene izdajemo u zakup po ceni od oko 50 evra, a sav prihod uplaćivali smo srpskim školama i bolnicama na Kosovu preko državnih institucija. Tako smo posle ove akcije došli pod udar kako policije, tako i kriminalaca u Srbiji, koji su želeli sigurnost u oblasti elektronike i kompjutera, ali o tome nisu imali pojma - ispričao je tada, kako su ga nazvali, prvi haker Srbije i naveo da ga je policijski i vojni vrh angažovao da provaljuje u sisteme Pentagona, NATO, CIA, DEA i obaveštajnih službi zapadnih zemalja.

Pre nego što je „priznao“ sve, Milinko je pristao i na razgovor za „Alo!”. Na pitanje ko je zapravo Milinko, odgovorio je da često i sam traga za odgovorom na to pitanje.

- Živim na relaciji Beograd- Moskva- London, imam 33 godine. Jednog dana probudim se sa idejom da sam dobar čovek koji je uradio nekakava dobra dela, dok već sledećeg dana pomislim da ću goreti u paklu jer prethodnog dana nisam Romu koji prosi na Brankovom mostu dao neki novac - rekao je on, a potom odgovorio kako je došao na ideju da pokrene ovu akciju.

- Sve ono što čovek čini tokom svog života najčešće je posledica unutrašnje potrebe i njegovo traganje za načinom da ostvari vlastitu sreću, zadovoljstvo ili da postigne neki duševni mir.
Živeo sam, kao i većina na ovim prostorima, u nemirnim vremenima. U tim vremenima možda sam izgubio samog sebe i možda je ovo samo pokušaj da se pronađem. Rođen sam u jednoj zemlji u kojoj sam do pred pubertet učen da poštujem i volim i to sam činio.
Onda su se dogodila neka druga vremena, u kojima je na površinu isplivalo mnogo toga. Želeo sam da učinim nešto za sebe i druge i tako sam krenuo. Na ovaj način uspevam da darujem nepoznatom, setim se predaka, upoznam svoju zemlju - kaže Milinko i navodi da njegova akcija košta manje nego zimovanje jedne četvoročlane porodice na Kopaoniku.

- Možda bi bilo adekvatnije da njih pitamo kako pokrivaju troškove. Radeći u inostranstvu, uspeo sam da uštedim nešto novca, koji nije bio dovoljan da njim promenim svet, ali je bio dovoljan da mogu da nasmejem većinu. Zahvalan bogu, životu, sudbini i roditeljima, rešio sam da ono što imam podelim na ovaj način. Ja neću popularnost, zaista želim da podstaknem ljude da čine dobro - kaže on.
 

Milinko krišom ostavljao poklone širom Srbije

Milinko krišom ostavljao poklone širom Srbije

Poslednji komentari
  • Nebojsa Vreme: 28.12.2012 15:41h

    Kralju!!! :D

  • tufnica Vreme: 30.12.2012 23:59h

    Lepo reče Nebojša, kraljčina si! Samo napred, nadam se da će mnogi ljudi poći tvojim primerom :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP