Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

FONDOM DRAGICE NIKOLIĆ ĆE UPRAVLJATI VIOLETA KARIĆ

Humanitarka kupovala
stanove za bagatelu!

Autor: I. K. - M. D. | 12.02.2013 - 23:52:00h | Komentara: 36

Posle vlade, Predsedništva i Skupštine, dinastija Karić “osvojila” je i prvu damu Srbije! Kako “Alo!” saznaje, na čelo tek osnovane fondacije “Dragica Nikolić”, koja će organizovati humanitarne akcije supruge predsednika Tomislava Nikolića, postavljena je Violeta Karić, čije se ime provlačilo u aferi “Mobtel” u vezi sa bagatelnim otkupom stanova u vlasništvu kompanije!

Pošto je pomogla sebi, sada će  siromašnima:  Violeta Karić  sa Dragicom  Mikolić

Pošto je pomogla sebi, sada će siromašnima: Violeta Karić sa Dragicom Mikolić | Foto: Rajko Ristić

Mediji su objavili da je tada diplomirani inženjer u Funkciji razvoja inženjeringa „Mobtela“, a danas novopostavljena humanitarka došla do 65,5 kvadrata na Vračaru plaćajući svega devet odsto od tržišne cene, što je tada iznosilo 185 evra! Kada je objavljen spisak svih 37.000 kvadrata koje samo u Beogradu poseduju Karići i koji su na listi za oduzimanje imovine, Violeta se vodila kao vlasnik dva stana i jednog placa. Ovaj proces i dalje je u toku.


Dragica obnavlja porodilišta!

Kao prvi čovek tek osnovane fondacije, Dragica Nikolić posetila je juče čačansku bolnicu i porodilište i raspitivala se o problemima i potrebama ove ustanove. Njena savetnica za medije Iva Žikić je najavila mogućnost obnove porodilišta u Srbiji.
- Najpre ćemo izabrati tri porodilišta, po jedno na jugu, u centralnoj Srbiji i na severu zemlje, a trenutno ispitujemo u kakvom se stanju nalaze ove zdravstvene ustanove i kojima od njih je pomoć najpotrebnija - najavila je ona.

O direktorki fondacije “Dragica Nikolić” juče je bilo nemoguće gotovo išta saznati u Predsedništvu Srbije, gde se inače nalazi kancelarija prve dame i njenog fonda. Međutim, kako smo nezvanično saznali, njenom dovođenju na Andrićev venac kumovala je Jasmina Mitrović Marić, savetnica predsednika države zaduženaza protokol, koja je godinama važila za jednu od najbližih saradnika glave porodice Bogoljuba Karića, a vodila je i njihov fond.

Kako su za naš list potvrdili pojedini članovi porodice, Violeta je u familiju ušla udajom za Ivana Karića, inače člana šireg kruga ove pećke porodice. O njenoj bliskosti sa prvom damom Srbije svedoči i to što se gotovo ne odvajaju, a “Alo!” ih je prvi slikao u maju prošle godine kada su u jednom beogradskom butiku birale obuću za inauguraciju. Kako je naš list juče objavio, Karićeva se našla i u službenoj delegaciji predsednik Nikolića prilikom posete Azerbejdžanu.

Dragica i Violeta  u šopingu

Dragica i Violeta u šopingu | Foto: Rajko Ristić

Osnivači ove imperije, braća Bogoljub i Sreten Karić, koji su na crvenim Interpolovim poternicama i terete se da su sa saradnicima oštetili državu tako što su sa računa “Mobtela” prebacili više od 60 miliona evra na “BK grupu” i privatne račune. Optužnica protiv njih dvojice je podignuta 2010, a od 2006. su u bekstvu. Iako u tom smislu njih dvojica još nemaju opipljivu korist od koalicije sa naprednjacima i ulaska u vlast, ostali članovi porodice imaju. U zakonodavnu vlast ušli su Bogoljubova supruga Milanka i brat Dragomir Karić, oboje poslanici sa liste SNS-a u republičkom parlamentu.

Njihova bliska saradnica Jasmina Mitrović Marić izboksovala je i imenovanje od Vlade Srbije i predstavnica je države u Skupštini akcionara “Politika“ a. d.
Gordana, ćerka Sretena i Slavice Karić, postala je odbornik u Skupštini grada Beograda. Zbog malverzacija u vezi s “Mobtelom” tužilaštvo je tražilo i privremenu zaplenu njene imovine, kao i od njene braće Bojana i Stefana i majke Slavice. Svojevremeno je bila i direktor PR službe “BK Telekoma”.

I kritikovani Zakon o amnestiji pogodovao je dinastiji, pa je tako Sretenovom sinu Stefanu Kariću skraćena zatvorska kazna sa godine na devet meseci. On je proglašen krivim jer je 2005. izazvao nesreću u kojoj je Stanislava Pavlović ostala trajni invalid.

Snajke u prvim redovima!

Evidencija Agencije za privredne registre otkriva da je prva dama rešila da se u humanitarni rad zvanično upusti uz podršku ženskog dela porodice Nikolić. Članice Upravnog odbora fondacije koja nosi njeno ime su snajke Milena i Milica, koje su udate za sinove Branislava i Radomira, dok im je svekrva Dragica na čelu uprave. Violeta Karić upisana je kao upravitelj ovog humanitarnog fonda.

Poslednji komentari
  • Amos Vreme: 13.02.2013 00:19h

    Jedino sto covek moze da kaze: SRAMOTA. Seljancure iz opanaka uletele u lakovane cipele. I jedna i druga. Boze me sacuvaj. Koja crna fondacija. Koga one u opste mogu da predstavljaju. STRASNO.

  • ZIKA PAUK Vreme: 13.02.2013 00:25h

    a sta je sa stanovima danice drašković,radmile hrustanović,pokojnog gradonačelnika bogdanovića,šutanovca,djilasa,čovića,tončeva,djurića,vesića...ljudi bliski vlasti su uvek otimali i otimaće dok god bude selektivne prozivke

  • ii Vreme: 13.02.2013 01:32h

    A sta drugo i ocekivati od lopova i kriminalaca,svaka ptica svome jatu leti.Eto i grobaru i njegovoj drugi upala kasika u med i da izigravaju dobrotvore

  • Marija Vreme: 13.02.2013 03:22h

    Boze me sacuvaj i sakloni!

  • Boljevac Vreme: 13.02.2013 03:27h

    Ono sta sam uvek tvrdio potvrdjuje se.Kampanju Tomislava Nikolica i SNS je finansirala porodica Karic.Polako ali sigurno ponovo sire pipke po Srbiji.Garantujem a to zapamtite, ove a ako ne ove najkasnije sledece godine vracanje Karica u Srbiju, ili amnestirani od Nikolica ili povucena optuznica a samim tim i medjunarodna poternica.Nadam se da ce se i narodu u Srbiji najzad otvoriti oci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP