Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DRAGICA NIKOLIĆ PRESELILA FONDACIJU U PRIVATNI STAN

Humanitarka u šlafroku!

Autor: M. D. - I. K. | 22.07.2013 - 07:02:00h | Komentara: 11

Prva dama Srbije Dragica Nikolić preselila je sedište svoje fondacije u privatni stan na Novom Beogradu, koji su supružnici Nikolić svojevremeno kupili na kredit, saznaje „Alo!“.

Predsednički par  sa snajom i sinom

Predsednički par sa snajom i sinom | Foto: AP - Darko Vojinović

Iako je početkom godine dobila kancelariju pod krovom Predsedništva Srbije na Andrićevom vencu da bi odatle mogla da obavlja i koordinira svoje humanitarne aktivnosti, supruga Tomislava Nikolića 30. juna fondaciju je preregistrovala na kućnu adresu u ulici Trešnjinog cveta, što nam je potvrđeno i u Agenciji za privredne registre.


Porodični posao

Snaje Tomislava Nikolića, Milica i Milena, članice su Upravnog odbora fondacije, predsednik je njegova supruga Dragica, a direktor Dragičina prijateljica Violeta Karić.

Razloge za ovu neuobičajenu praksu - da se poslovi humanitarne organizacije spajaju sa privatnim domaćinstvom, već danima ne žele da nam objasne u informativnoj službi Fondacije „Dragica Nikolić“.
Mada je javnost obaveštena o brojnim aktivnostima fondacije prve dame, malo je poznat način njenog poslovanja.

U pokušaju da saznamo zašto je kancelarija preseljenja, da li Dragica Nikolić i dalje ima kancelariju na Andrićevom vencu, te da li ona i njene koleginice i zaposlene snaje primaju nadoknadu za rad u toj organizaciji, saradnica zadužena za medije Iva Žikić drsko nam je odbrusila da „odgovara samo na normalna pitanja“.

- Bavimo se ozbiljnim temama i divnim poslom. Odgovaramo samo na normalna pitanja i ne pada mi na pamet da vam odgovorim na vaša. Za to nemam vremena, imam drugog posla, a vi razmislite kakvim se temama bavite - poručila nam je ona i spustila slušalicu.

Kao što smo više puta pisali, predsednik i prva dama ne stanuju na Novom Beogradu, već žive u rezidenciji na Dedinju, a stan u zgradi kod bivše kineske ambasade povremeno koriste njihovi sinovi.
Poslednji komentari
  • istina Vreme: 22.07.2013 10:03h

    Sta zna seljanka iz Bajcetine sta je normalno, ,a sta ste ocekivali od seljadije da dobijete gospodski odgovor na pitanje,pa nije Vam ovo neka normalna demokratska zemlja pa da na normalno pitanje dobijete i pristojan odgovor, ovo je Srbija bre zemlja seljaka , neprosvecenih i pokondirenih tikava i .Zivki na svakom koraku.Da je Nusic ziv covek bi svojim delima dodao i sagu o Bajcetini i uticaj bajcetinaca na kulturni milje i istituciju dobrocinstva u Srbiji i nedodirljivost aktera cele price.

  • nena Vreme: 22.07.2013 13:27h

    tako je to kad iz opanaka udjes u cipele,pomislis da vise nisi ono sto si !

  • Beograđanin Vreme: 22.07.2013 13:35h

    Lepo su sve to sredili -a neko piše o seljacima iz Bajčetine. Pa oni ispadoše pametniji od građana, "okupirali" Beograd, zaposlili u fondu rodbinu, a verovatno će fondu da izdaju svoj stan jer, kao što ste napisali, stanuju u državnoj vili sa poslugom. Tako, em ćerkice (verovatno) dobijaju platu za rad, em prazan stan ne "ćuti" džabe!

  • Crnogorka Vreme: 22.07.2013 15:09h

    Sacekajte rezultati njenog rada ,pa onda sudite.Svaki novinar koji u svakoj vesti trazi nesto pokvareno I lose I nije novinar ,nego obicna tracara.Zalosno!

  • posmatrac sa severa Vreme: 22.07.2013 16:03h

    Da covek ne poveruje bre.Ovi komentari o seljacima i Bajcetincima izgleda dolaze bas od pakosnih osoba.Cesto puta citam komentare na racun osoba koji su iz seljackih porodica.Ja zivim u Norveskoj na selu, radim u obliznjem gradu kao 80 posto zaposlenih u ovoj zemlji.Moj direktor i vlasnik firme je doktorirao ali nikad nije prestao da bude seljak, ima svoju firmu preko 3000 zaposlenih, ima ogromno zemlje i sume, ribolovni deo uz obalu mora, zivi na selu, ali nije seljak vec pravi gospodin.Na zalost kod nas je jos uvek sve vise gradske gospode i intelektualaca, iako mnogi i ne znaju sta znaci biti gospodin i intelektualac. Bitno je da znaju sta je seljacko, a seljak je uvek bio gospodin, i ziveo o svom trosku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP