Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IVANA PODRAŠČIĆ (14) I RANIJE ODLAZILA OD KUĆE

I dalje bez traga devojčici, majka misli da se zaljubila?!

Autor: E. A. | 22.08.2014 - 16:00:00h | Komentara: 0

Policija još traga za Ivanom Podraščić (14) iz Beograda koja je nestala 29. jula, a po priči njene porodice i ranije je na sličan način odlazila od kuće i obično se vraćala nakon pet, šest dana?! Ovog puta devojčica se roditeljima nije javila više od tri nedelje, a iz Centra za socijalni rad kažu da su „preduzeli sve potrebne mere“. Nada Podraščić, majka nestale tinejdžerke, za „Alo!“ priča da je gotovo sigurna da su u pitanju „nezgodne godine“ i da će joj se ćerka uskoro vratiti kući!

Ivana Podraščić

Ivana Podraščić

 

"Nije prvi put, i ranije se
dešavalo da tako ode, ali se
posle pet, šest dana vrati", tvrdi majka

- Mislim da se zaljubila, videli su je neki naši prijatelji kako u parku u Zemunu sedi na klupi zagrljena sa dečkom. To su nezgodne godine. Nismo se svađale, ništa se pre nego što je otišla nije dogodilo. Nije prvi put, i ranije se dešavalo da tako ode, ali se posle pet, šest dana vrati - objašnjava Ivanina majka. Prema njenim rečima, ćerka joj je ranije, kada je odlazila, pošto se vrati kući, govorila da je bila sa nekim društvom na zemunskom keju, da su „pravili roštilj i zezali se“.

Nada Podraščić

- Stalno govorim da nije u redu, ali događa se ponovo. Obično se javi peti dan ili se vrati, ovog puta nije. To je razlog zašto smo tek nakon što je to vreme prošlo slučaj prijavili policiji. Niko od nas ne spava do četiri sata ujutru. Užasno mi nedostaje - priča Nada kroz plač.

Ona objašnjava da joj sad više nije svejedno, jer je prošlo dosta vremena.

- Ne znam zašto ne dolazi, možda se plaši policije. Samo da se vrati, da je zagrlim - kaže ona, dok je Ivanin otac, kada smo ga pozvali telefonom, pretio tužbom ukoliko bilo šta objavimo!

Nada Podraščić

Inače, u ulici u kojoj žive Podraščići sreli smo i Ivanine drugare iz škole. Jedan od njih nam je kazao da je devojčica imala loše ocene i da će ponavljati sedmi razred, kao i da je često izostajala sa nastave. Stevo Janjanin, direktor Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta“, nije hteo da komentariše Ivanin nestanak. On je za „Alo!“ kazao da je bio u poseti porodici, ali da „po zakonu ne sme da daje izjave za medije i da je o svemu obavestio policiju i nadležne”.

S obzirom na to da ovo nije prvi put da maloletana Ivana Podraščić odlazi od kuće, odgovor smo potražili i od Centra za socijalni rad, ali smo iz ove ustanove dobili šturo objašnjenje. Kako piše u njihovom obrazloženju „stručni radnici Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu su po saznanju da je prijavljen nestanak devojčice preduzeli i, i dalje preduzimaju sve neophodne mere koje su u njihovoj nadležnosti u saradnji sa drugim relevantnim institucijama i državnim organima”. Inače, ceo slučaj je policiji prijavljen 9. avgusta i tada je otac u prijavi naveo da s njom nema kontakta od trećeg avgusta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP