Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

INSTITUT ZA MAJKU I DETE

I dalje tajna na šta je potrošen Tijanin novac

Autor: A. Medaković | 15.05.2014 - 07:02:00h | Komentara: 12

Iako su Nebojša i Jelena Ognjanović, roditelji male Tijane (8), koja je prošle godine preminula, čekajući na transplantaciju srca u Americi, donirali Institutu za majku i dete 1,6 miliona evra u martu ove godine, još uvek nije poznato na šta su ta sredstva potrošena.

Nebojša, Jelena  i Tijana Ognjanović

Nebojša, Jelena i Tijana Ognjanović

Podsetimo, novac je ostatak od ukupno 2,5 miliona evra pomoći koja je bila prikupljen za Tijanin spas, a roditelji su nakon ostavinske rasprave odlučili da on pripadne našoj poznatoj ustanovi za lečenje dece. U martu je potpisan protokol o donaciji, i tom prilikom je navedeno da će sredstva u najkraćem mogućem roku biti utrošena za nabavku neophodne opreme za lečenje dece u Institutu. Ni roditelji, a ni uprava Instituta nisu tada želeli da otkrivaju detalje protokola, a direktor Instituta dr Radovan Bogdanović ni juče nije bio otvoreniji po tom pitanju.

Dr Radovan  Bogdanović

Dr Radovan Bogdanović | Foto: Rajko Ristić


- Protokol nas obavezuje da ne iznosimo podatke u javnost dok god se ne izvrši kompletna nabavka. U dogovoru sa porodicom Ognjanović obavestićemo javnost kada cela nabavka bude gotova. Kada će to biti, zaista u ovom trenutku ne znam, jer sve zavisi od rokova isporuke - istakao je Bogdanović, dodajući da će ta nabavka sasvim sigurno da doprinese boljem funkcionisanju ove ustanove. Tijana Ognjanović, za čije je izlečenje pomoć prikupljala cela Srbija, umrla je 15. jula 2013. u hjustonskoj dečjoj bolnici.
Poslednji komentari
  • Maja Vreme: 15.05.2014 09:41h

    Kada se prikupljao novac sve je bilo javno i atakovalo se na humanizam, a kad je novac prikupljen sad oni odlucuju sta i kako. TO MOZE SAMO KOD NAS

  • BgBoy Vreme: 15.05.2014 10:40h

    Ovog ognjenovića kad vidim muka mi u stomaku! Ej bre popljuvao je sve dobronamerne i humane ljude koji su svim srcem gledali da pomognu njegovom detetu i sad kada je on mogao pomoći bolesnoj on "donira" novac i to u tajnosti. A koliko dece moli za pomoć po medijima, nije mogao ognjenović da prosledi novac ili bar da predloži da se pomogne toj deci!

  • Tijana Vreme: 15.05.2014 10:40h

    ...A deca u Srbiji i dalje umiru zato sto nemaju novac za put i operaciju u inostranstvu... :(

  • Serpiko Vreme: 15.05.2014 12:18h

    Mislim da nije uredu da sve bude pod velom tajne, pa tako i izaziva sumnju kod ljudi. Novac je skupljan javno i na sva zvona, pa sad isto tako treba da se pokaze sta je sa tim novcem....

  • ceca Vreme: 15.05.2014 15:20h

    Ognjanovici...gde ce vam dusa...devojcici 4000 evra nedostaje za operaciju da bi prezivela a vi obnavljate bolnicu...ovo je velika sramota...kavi ste vi ljudi...pa zar da jos jedna majka sahrani svoje dete!!!Strasno,strasno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP