Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NAKON MOSKVE - PRAVAC PEKING

I Kinezi zovu Vojsku Srbije na vojnu paradu!

Autor: Beta | 21.04.2015 - 14:06:00h | Komentara: 0

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije dobili su zvaničan poziv da učestvuju u proslavi 70. godišnjice pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i vojnoj paradi u Pekingu koja će tim povodom biti održana 3. septembra.

Vojska Srbije pripreme za paradu

Vojska Srbije

U današnjem saopštenju Ministarstva odbrane Srbije navodi se da je poziv uputilo Ministarstvo nacionalne odbrane Narodne Republike Kine.

"Poziv za učešće predstavnika Vojske Srbije upućen je s obzirom na naš doprinos pobedi u Drugom svetskom ratu, kao i zbog tradicionalno dobrih odnosa dve zemlje i dve vojske", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "kineska strana ceni pažnju koju Srbija poklanja razvijanju starih i izgradnji novih partnerstava i na Istoku i na Zapadu, posebno sa onim državama koje predstavljaju strateške partnere, što se posebno odnosi na Kinu, koja je ujedno i jedan od četiri stuba spoljne politike Srbije".

U saopštenju se navodi da je Kina "u nekoliko navrata iskazala solidarnost" sa srpskim narodom i vojskom kroz donacije za potrebe Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, uključujući i pomoć nakon katastrofalnih prošlogodišnjih poplava.

"Srbija je ponosna na svoj veliki doprinos slamanju sila osovine tokom Drugog svetskog rata i u tom smislu aktivno je posvećena negovanju tradicija antifašističke borbe", navodi se u saopštenju.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP