Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ISTRAGA

I Maja Gojković ponovo pod istragom!

Autor: S. Vojinović | 05.10.2012 - 00:04:00h | Komentara: 0

Maja Gojković će biti ovih dana ponovo ispitana pred nadležnim organima zbog ugovora o izmeštanju autobuske stanice u Novom Sadu koji je potpisala sa auto-transportnim preduzećem (ATP) „Vojvodina“ dok je bila na čelu ovog grada! Pored Gojkovićeve, biće saslušana još i Lidija Tadić, ali i tadašnji direktor JP „Urbanizam“ Aleksandar Jeftić, saznaje „Alo!“!

„A kako je stanica privatizovana?“: Gojkovićeva

„A kako je stanica privatizovana?“: Gojkovićeva | Foto: Zoran Ilić

Nova stanica ni do danas nije profunkcionisala, a Grad Novi Sad, prema prvostepenoj presudi, dužan je da vlasniku ATP „Vojvodina“ Iliji Deviću isplati 1,3 milijarde dinara jer nije ispunio ugovornu obavezu. Gradske vlasti Novog Sada su se žalile na ovakvu presudu, dok je Dević u međuvremenu podneo zahtev za naknadu štete od čak 57 miliona evra.

Gojkovićeva je potpisala ugovor o izgradnji nove stanice sa vlasnikom ATP „Vojvodina“, ali ona nikad nije proradila

Gojkovićeva je potpisala ugovor o izgradnji nove stanice sa vlasnikom ATP „Vojvodina“, ali ona nikad nije proradila | Foto: Robert Getel

Gojkovićeva: Daću izjavu opet!


Juče smo pokušali da razgovaramo sa Devićem, ali se on nije javljao na telefon, dok komentar Maje Gojković da će biti ispitana u vezu ugovora sa ATP “Vojvodina” smo dobili preko njene pres službe!
- Privatizacija ATP “Vojvodina” je urađena u meni nepoznatom periodu i smatram sprovođenje detaljne istrage i provere ovog postupka veoma korisnim. Važno je videti kada je privatizacija obavljena i ko je u to vreme bio direktor Republičke agencije za privatizaciju. Ona je pod istragom i to nikada nije bilo u nadležnosti lokalne samouprave. Ako bude bilo potrebe ja ću po hiljaditi put dati izjavu - izjavila je Gojkovićeva.
Na čelu Republičke agencije za privatizaciju do 15. jula 2004. godine bio je Branko Pavlović, a onda ga je nasledio Miodrag Đorđević.

Dević je kupio ATP “Vojvodina” na aukciji 27. jula 2004. godine. Privatizacija je u početku bila uspešna jer je poštovan investicioni program - kupljeno je 20 novih autobusa, ATP “Vojvodina” postala je predstavnik “Setre” i “Mercedesa”, a zaposleno je i 200 novih radnika. Dve godine kasnije, Dević zaključuje ugovor sa Majom Gojković o izgradnji nove autobuske stanice.
Objekat je završen, ali grad nije preusmerio saobraćaj na novu lokaciju, a zbog dospelih rata kredita preduzeće je otišlo u stečaj, a Dević je podneo tužbu protiv grada za naknadu štete. Predmet istrage koju upravo ovih dana sprovode specijalni timovi MUP-a Srbije je taj ugovor iz 2006. godine.

- Nevezano od procesa koji se vodi u sudu u Novom Sadu, mi smo svu dokumentaciju prikupili i na osnovu do sada raspoloživih informacija jasno je da grad, na osnovu ugovora koji je potpisala Gojkovićeva, nije ispunio sve svoje obaveze. Zbog toga će neki iz tog slučaja ponovo biti saslušani, a među njima i Gojkovićeva, Lidija Tadić, koja je radila u kabinetu Grada Novog Sada, ali i Aleksanadr Jeftić, u to vreme direktor JP „Urbanizam“ - objašnjava naš sagovornik iz istrage.

Inače, ovu aferu je Evropski parlament ubrojao među pet najvećih korupcionaških afera u Srbiji!

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP