Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RADNA AKCIJA

I pomoćnici gradonačelnika kose travu sa radnicima Zelenila! (FOTO)

Autor: Tanjug | 07.05.2014 - 14:05:00h | Komentara: 1

Pomoćnici gradonačelnika Novog Sada Vladimir Stojković, Vanja Vučenović i Miroje Jovanović danas su se pridružili radnicima administracije JKP "Gradsko zelenilo" u košenju trave na zelenim površinama u gradu.

Košenje trave Foto: R. Getel

Foto: R. Getel

Vladimir Stojković je rekao novinarima da je ovo vanredna situacija nastala zbog obimnih kiša i bujne vegetacije, pa usled nedostatka radne snage, mnoge površine u gradu nisu pokošene.


- Izašli smo zajedno sa radnicima administracije da pokosimo travu, a smatram da radnici koji rade u kancelarijama JKP "Gradsko zelenilo" moraju da shvate situaciju u kojoj se nalazi preduzeće i doprinesu njegovom funkcionisanju, jer zbog neadekvatne strukture zaposlenih postoji ogroman višak u kancelarijama, a manjak ljudi koji rade na terenu - rekao je Stojković.

Košenje trave Foto: R. Getel

Foto: R. Getel

 
Direktor JKP "Gradsko zelenilo" Milan Novaković rekao je da je lično on doneo odluku da zaposleni u kancelarijama izadju na teren i pomognu u košenju trave, a da za tu odluku ima i podršku gradonačelnika, o čemu svedoči činjenica da tri njegova pomoćnika, takođe, učestvuju u košenju trave.

- Na ovim poslovima radićemo do subote jer pretpostavljam da ćemo do tada uspeti da pokosimo travu sa zelenih površina da bi, od naredne sedmice, prešli na korovne površine - rekao je Novaković.

On je pojasnio da preduzeće na čijem je on čelu ima 400 zaposlenih i da je on taj broj i zatekao kada je dolazio na mesto direktora, ali je naglasio da je struktura zaposlenih neadekvatna, jer je veliki broj visoko obrazovanih radnika, a vrlo malo onih koji mogu i treba da obavljaju poslovnu delatnost, odnosno rad na terenu.

Košenje trave Foto: R. Getel

Foto: R. Getel

- Problem viška zaposlenih u administraciji moramo rešiti na neki način. Za sada su nam ruke vezane postojećim Zakonom o radu, ali njegovom izmenom mislim da će biti omogućeno i efikasno rešavanje tog problema - istakao je Novaković.
Poslednji komentari
  • lana Vreme: 07.05.2014 14:30h

    Samo precesljate diplome Brcko , Banovici ,Bjeljina , a onda ubrzane fakultete tipa Sr kamenica, Karlovci, Indjija i eto resenja!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP