Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MEČ VISOKOG RIZIKA

I specijalci spremni za Galatasaraj!

Autor: Novosti | 16.01.2015 - 10:35:00h | Komentara: 1

Pojačane patrole i kontrole prilazima Beogradu, ali i u Kombank areni uoči večerašnjeg meča Crvene zvezde i turskog kluba u Evroligi. Beogradskoj policiji u pomoći i kolege iz unutrašnjosti.

Specijalci već  pročešljavaju teren

Specijalci | Foto: Nemanja Kostić

Meč visokog rizika između Crvene zvezde i Galatasaraja u 3. kolu Top 16 faze Evrolige, koji je večeras na programu od 21 sat u Kombank areni, beogradska policija dočekuje spremna.
U pripravnosti je više od dve hiljade pripadnika MUP Srbije, koji će brinuti o bezbednosti Turaka, ali i navijača i igrača crveno-belih.

"Već od jutra pojačane su patrole i kontrole prilazima Beogradu, ali i u dvorani na Novom Beogradu, gde će meč biti odigran. Pozivamo navijače crveno-belih da pokažu koliko vole svoj klub, grad i Srbiju i ne prave nerede. Prema izgrednicima neće biti milosti i svi će biti privedeni", poručili su iz policije za "Novosti".

Beogradskoj policiji će u pomoć priteći i kolege iz unutrašnjosti, koji će biti raspoređeni duž gradskih ulica, posebno onih kuda je predviđen transport turskih igrača od hotela do Kombank arene. Maršruta, što je i razumljivo, drži se u strogoj tajnosti, kako bi se izbegla neprijatna iznenađenja.

"Nećemo dozvoliti da se naruši javni red i mir u bilo kom smislu. Zaštitićemo imovinu i građane. Angažovani su Žandarmerija, pripadnici Uprave policije, Brigada, a u pripravnosti će biti i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i Protivterorističke jedinice (PTJ)", naveli su iz policije.

Hotel na Novom Beogradu, gde će biti smešteni Turci, kao i okolne ulice, dodatno su obezbeđeni i pod budnim okom su pripadnika MUP Srbije u civilu, koji pomažu kolegama u uniformi. Ekspedicija Galatasaraja stiže u toku dana čarter letom iz Istanbula.

Na ulazima Kombank arene biće sprovođena rigorozna kontrola, pa su navijači pozvani da ranije dođu na meč. Kapije dvorane biće otvorene dva i po sata pre početka utakmice, odnosno već od 18.30 sati, a naglašeno je da će biti zabranjeno unošenje svih tvrdih predmeta u halu, poput upaljača, kovanica...

Utakmica Crvene zvezde i Galatasaraja biće pod posebnom prismotrom Evrolige, što potvrđuje i dolazak direktora takmičenja Dijega Gijena.

Osim uobičajenog video-nadzora Kombank arene, biće postavljene i dodatne kamere koje će snimati tribine.

Sve ulaznice za meč Zvezda - Galatasaraj rasprodate samo nekoliko sati nakon puštanja u prodaju, a uprava crveno-belih, kao i ministar sporta Vanja Udovičić apelovali su na publiku da navija fer i sportski i da ne pravi incidente.

Duel srpskog i turskog kluba proglašen je utakmicom visokog rizika, nakon što je uoči meča istih rivala u Istanbulu u novembru, u prvoj fazi Evrolige, na smrt izdoden navijač crveno-belih Marko Ivković.

Poslednji komentari
  • Lune Vreme: 16.01.2015 11:42h

    Rizik...? zbog sportske prognoze,divljih i poludivljih kladonica gurate Beograd u rizik...? teraj te to u neku od "Jagodina"...a ne u Beograd !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP