Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

HIT U POLJSKOJ

Idu u manastir na dijetu svete Hildegarde

Autor: Beta | 17.02.2015 - 11:06:00h | Komentara: 0

Redovi Poljske katoličke crkve nakon letovanja za oslobađanje od stresa ponudili su sada Poljacima novi hit - kurseve mršavljenja u manastiru uz post po specijalnim dijetama svetaca.

Manastir

Manastir | Foto: Profimedia

Skidanje viška kilograma u manastiru posebno je popularno među Poljacima u vreme posta pred Uskrs i već sada u nekim od manastira više nema mesta iako pohvalni komentari zadovoljnih vernika, najčešćhe sa porukom "smršao sam toliko i toliko kilograma bez muke i osećam se super", mame sve veći broj vernika nezadovoljnih kilažom.
- Slobodna mesta imamo samo za klasična okupljanja pred Uskrs. Za dijetu svete Hildegarde već mesec dana unapred sva mesta su rezervisana - kazao je poljskom listu "Metro" Jakub Litva iz manastira reda benediktinaca u Krakovu.
Post, odnosno dijeta svete Hildegarde bazirana je na pecivu i testeninama a najveći konkurent joj je dijeta svetog Danijela.
- Tokom posta svetog Danijela jedemo samo ono što i biblijski Danijel, dakle voće i povrće - kazao je sveštenik Pjotr iz reda Misionara svete porodice iz Poznanja.
Poljaci uz dobru volju da smršaju u manastir moraju da ponesu veliku šolju za biljne čajeve, termofor, sportsku odeću za vežbanje i naravno Bibliju, a poljskom listu monasi nisu odgovorili da li na mršavljenje mogu kod njih i ateisti.
Katolički redovi u Poljskoj gde se 98 odsto stanovništa izjašnjava kao vernici, nastoje da drže korak sa vremenom i mršavljenje po dijetama svetih nije njihov prvi uspešni biznis plan.
Veoma popularni su dočeci Nove Godine u manastirima, a takođe već godinama letovanja u tišini manastira, meditaciji, bez kompjutera i mobilnih telefona. Manastire su kaluđeri širom Poljske otvorili za sve umorne od stresa urbanog života, pa i za ateiste.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP