Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VUČIĆ NAJAVIO DOLAZAK „MERCEDESA” U SRBIJU

„Ikarbus” i FAP sa znakom „mečke”!

Autor: M. Dakić | 21.08.2013 - 07:02:00h | Komentara: 0

Najviši predstavnici nemačke kompanije „Mercedes“ sastali su se u ponedeljak u Vladi Srbije sa Aleksandrom Vučićem, prvim potpredsednikom Vlade i Mlađanom Dinkićem, odlazećim ministrom finansija i privrede, zbog pregovora o strateškom partnerstvu sa srpskim proizvođačem autobusa „Ikarbusom“.

Nova šansa za  srpskog proizvođača

Nova šansa za srpskog proizvođača | Foto: Oliver Bunić

Ugovor bi trebalo da se zaključi ove jeseni, a jedan od dogovorenih detalja podrazumeva i da se čuveni znak „mečke“ nalazi na autobusima ovog domaćeg proizvođača, dok su predstavnici nemačkog koncerna zainteresovani i za ulaganje u domaću Fabriku automobila Priboj (FAP).


Do ovog sastanka došlo je na inicijativu predstavnika „Mercedesa“, koji su razgovarali sa vicepremijerom Srbije i članovima kabineta, sada već bivšeg ministra finansija.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Nenad Đorđević


- Želimo da Srbija bude mnogo jača u ekonomskom pogledu, nego što je bila do danas. Razgovori s „Mercedesom“ o „Ikarbusu“ ušli su u završnu fazu, a očekujemo dalazak „Mercedesa“ i u FAP u Priboju - najavio je Vučić juče u Vladi Srbije i podsetio da će u novembru u Pećincima biti otvorena „Bošova“ fabrika u kojoj će do 2016. godine biti zaposleno oko 600 radnika. Još uvek nije poznato da li će i nemački „Simens“ proširiti svoje kapacitete u Srbiji.

Pregovore sa srpskom  Vladom inicirala  nemačka kompanija

Pregovore sa srpskom Vladom inicirala nemačka kompanija | Foto: AP

Vučić je u maju ove godine izjavio da očekuje otvaranje novih „Simensovih“ fabrika u našoj zemlji. Vučić je naveo i da se svakog dana razgovara s novim ministrom finansija Lazrom Kostićem i drugim ljudima sa kojima se prave ozbiljni dugoročni planovi za ekonomski oporavak zemlje. Vučić je istakao da će on lično insistirati da u Srbiji svi plaćaju porez i da neće biti izuzetka.
„Srbija to ne sme da dozvoli, ja to neću da dozvolim, svi moraju da plaćaju porez“, istakao je Vučić.

Stižu i Japanci!


Vicepremijer Vučić, pored najave dolaska nemačkog giganta i „brojnih drugih firmi“ u Srbiju, očekuje da će nova radna mesta, nakon 13 godina pauze, otvarati i japanske kompanije.
„Očekujemo da će jedna japanska kompanija iz oblasti auto-industrije otvriti 1.000 radnih mesta“, najavio je prvi potpredsednik Vlade.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP