Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALO! OTKRIVA MISTERIJU: OVO JE SUVLASNICA NAJČUDNIJE FIRME U SRBIJI

Imaju milijarde, ali ne i račun u banci!

Autor: Ružica Kantar | 10.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 12

Razlog zašto kompanija „TS-Imperial Cleaning House“ (TS/I), četvrta u Srbiji po vrednosti imovine, nema nijednog zaposlenog i nema nikakve prihode je taj što su neke banke odbile da toj firmi otvore poslovne račune, dok su ih druge ugasile bez ikakvog obrazloženja.

Kapital uglavnom  u vidu zlata i  dijamanata:  Ljiljana Tatić

Kapital uglavnom u vidu zlata i dijamanata: Ljiljana Tatić

Kompanija „TS-Imperial Cleaning House“ nema
radnike i prihode, jer su neke banke odbile da nam otvore poslovne račune, dok su ih druge ugasile, tvrdi za „Alo!“ suvlasnica Ljiljana Tatić

Ovo, u ekskluzivnom razgovoru za „Alo!“ tvrdi Ljiljana Tatić, prokurista i vlasnica 20 odsto te kompanije, koja je probudila veliku pažnju javnosti, jer od osnivanja 2010. godine, uprkos unetom nenovčanom kapitalu od vrtoglave 184 milijarde dinara, ne beleži nikakvu poslovnu aktivnost!


Ko je Ljiljana Tatić

Ljiljana Tatić, koja poseduje 20 odsto vlasništvo u TS/I, inače, vrlo je svestrana ličnost i ima izuzetno zanimljivu biografiju. Osnivač je i član Nacionalnog udruženja zaštite od požara Srbije, bila je finansijski savetnik u nekoliko firmi, objavila je istraživačke radove: „Kontrola i nadzor rada istražitelja i obaveštajaca na tajnom zadatku, angažovanih od strane FBI za borbu protiv organizovanog kriminala“, kao i „Falsifikovanje novca kao osnova savremenog bankarstva“. Od 2000. do 2003 bila je promoter organske poljoprivrede u Srbiji u saradnji sa Ambasadom Švajcarske. Član je i posade Kiparskog nacinalnog tima u jedrenju, sa kojim je osvojila dve medalje.

- TS/I je finansijska organizacija koja u ime svojih klijenata posluje na polju investicionog bankarstva, odnosno mi upravljamo imovinom i novcem koje nam klijent poveri na upravljanje.

Naime, imovina koja je uneta u kompaniju je imovina naših klijenata koji su nam je poverili radi investiranja u projekte.

Kapital je najvećim delom nenovčan, u vidu zlata i dijamanata, a naši investitori su velikim delom vlasnici rudnika zlata i drugog dragog kamenja u Brazilu i Africi. Nenovčani kapital naših investitora je prijavljen, registrovan, valorizovan, na osnovu čega su im i izdate hartije od vrednosti.
Ta imovina osnov je i garant za obezbeđivanje kreditnih linija u ime i za račun klijenata - objašnjava za „Alo!“ Tatićeva. Međutim, ona kaže da im je zbog banaka onemogućeno poslovanje u Srbiji, o čemu su obavestili i NBS, tražeći da izvrši kontrolu nad banakama koje su odbile da im otvore račun.

- Još pre deset meseci smo uputili zahtev NBS da izvrši kontrolu i nadzor nad bankama zbog toga što nam je uskraćeno ustavom zagarantovano pravo, međutim, do danas nikakav odgovor nismo dobili. Samim tim, našoj firmi ovde je onemogućeno poslovanje i zato nema zaposlenih i nema aktivnosti. TS/I ostvaruje samo gubitak u poslovanju.
Međutim, naš gubitak je planiran i u visini je budžeta odobrenog od strane osnivača, pa tako ne dovodimo u rizik poverenu imovinu naših klijenata, čak i po cenu da nikada ne pokrenemo aktivnosti u Srbiji - dodaje Tatićeva. Ona dodaje da se zbog visine unetog kapitala TS/I kvalifikuje za velike projekte, mahom državne, kao što su, primera radi izgradnja brana, puteva, naselja i slično, ali da potencijal ove firme nije iskorišćen zbog „dubokog nerazumevanja bankarskih poslova, kao i zbog bankarsko-političkog lobija”.
- Novac naših klijenata se dakle nalazi i dalje u bankama, jer mi nismo banka, i ako banke ne žele da nam otvore poslovne račune mi ne možemo da postojimo - zaključuje Tatićeva.

Podsetimo, kako je „Alo!“ juče pisao, „TS-Imperial Clearing House“ četvrta je po redu kompanija sa najvećim kapitalom u Srbiji u 2013. godini. Većinski vlasnik ove firme sa 80 odsto udela je firma „TS-Tristar Imperial International Credit Institute“ sa Kipra, dok je, prema APR-u, Ljiljana Tatić, vlasnica 20 odsto.

Ministarstvo i Narodna banka bez odgovora!
„Alo!“ je pitanja u vezi sa poslovanjem ove firme uputio i Ministarstvu finansija i NBS, ali u toku jučerašnjeg dana nismo dobili odgovor

Firme sa najvećim kapitalom u 2013!

1. JP „Putevi Srbije“ 346 milijardi dinara
2. JP „Elektroprivreda Srbije“ 273 milijarde dinara
3. „Železnice Srbije“ 204 milijarde dinara
4. „TS-Imperial Clearing House“ 184 milijardi dinara
5. NIS 177 milijardi dinara

Poslednji komentari
  • Bolex Vreme: 10.07.2014 08:39h

    Takve kompanije postoje samo u Srbiji i u nekim zemljama Afrike.Sve je tu sumnjivo a posebno poreklo para.Treba nadležni organi to da provere,isplivalo bi tu svašta.Najverovatnije se radi o pranju novca stečenog na nedozvoljen način.

  • dijamant Vreme: 10.07.2014 09:10h

    JEDNOM RECJU, GDJA JE PRODAVAC MAGLE!!!!!I

  • Harisett Vreme: 10.07.2014 09:27h

    Naravno da su ih odbile ili ugasile racune, kada se zna kakvim se poslovima zapravo bavite, Ali i ovo je samo jedna nova farsa, da bi se narodu dalje zamazale oci... Ima li kraja?!

  • žika slika Vreme: 10.07.2014 10:12h

    E još su samo ovi u Srbiji nedostajali. Da li bi mogli da se registruju u Nemačkoj ?

  • Logika Vreme: 10.07.2014 11:10h

    Nisu po bankama ludi ako nam je drzava...lud zbunjenog. Treba cak 2 razreda skole da se pomisli na pranje novca!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP