Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DEDI NEMANJE NOVAKOVIĆA SRCE PUCA OD TUGE

Imali smo toliko planova, ali smrt je sve prekinula

Autor: Vladimir Nikitović | 09.02.2015 - 07:00:00h | Komentara: 4

Čačanka Nina Stanković i dalje je životno ugrožena nakon trovanja ugljen-monoksidom u garaži, u naselju Vinara, zbog čega je iz čačanske bolnice prebačena na toksikološko odeljenje VMA u Beogradu.

Garaža zgrade u Čačku u kojoj je stradalo dvoje mladih

Garaža zgrade u Čačku u kojoj je stradalo dvoje mladih

Ona je u noći između petka i subote, u besvesnom stanju, pronađena na zadnjem sedištu “audija” u kom je bila sa Nemanjom Novakovićem (26), koji je preminuo od trovanja izduvnih gasova automobila. Njegovo beživotno telo u garaži, pored vrata od auta, pronašao je otac Slavomir. I mladić i devojka bili su bez odeće.


U stanu porodice Novaković svi su zanemeli od bola i tuge za Nemanjom. Njegov deda Stanimir Cane Minić, poznati proizvođač rakije iz čačanskog kraja, jedva je uspeo da kroz plač izgovori nekoliko rečenica.

- To je bila najveća dedina nada, moj ponos i dika. Imali smo velike planove, ali ih je smrt prekinula. Pre nekoliko dana smo bili zajedno i rekao mi je da je najsrećniji čovek na svetu, jer je Turistička organizacija Čačka najavila da će rakiju koju smo zajedno napravili promovisati kao jedan od brendova grada. Ali šta sad sve to vredi. Dedinog delije više nema, ne znam kako ćemo bez njega – rekao nam je očajni Minić.

Spremao se da promoviše dedinu rakiju: Nemanja  Novaković

Spremao se da promoviše dedinu rakiju: Nemanja Novaković | Foto: Fejsbuk


Drugovi kažu da je Nemanja bio omiljen u društvu, momak za primer. Bio je talentovan fudbaler, igrao je u mlađim kategorijama Borca, a u poslednjih nekoliko godina u Zadrugaru iz Gornje Trepče. Sa roditeljima je vodio i širio posao firme koja se bavila obezbeđenjem i ugostiteljstvom.

Prema rečima zajedničkih prijatelja, Nemanja i Nina viđali su se odnedavno. Nina Stanković u rodni Čačak vratila se pošto je završila Muzičku akademiju u Istočnom Sarajevu.

- Svirala je flautu i bila jedan od najtalentovanijih studenata. Upisala je master studije i uskoro je ponovo trebalo da otputuje u Bosnu. Nije puno pričala o vezi sa Nemanjom – ispričala nam je jedna od njenih drugarica.

Nina Stanković  i dalje je životno  ugrožena

Nina Stanković i dalje je životno ugrožena | Foto: Fejsbuk

 
Ninini roditelji Dejan i Marina, inženjeri u čačanskom Tehničko-remontnom zavodu, u Beogradu su kako bi bili uz svoju ćerku.

- Ona je u pratnji medicinske ekipe transportovana na VMA. Doživela je teško trovanje, a u našu bolnicu dovezena je u komatoznom stanju, sa otežanim disanjem. Njeno stanje je bilo nešto bolje u subotu uveče – izjavio je portparol čačanske bolnice dr Miroslav Sretenović.

Sahrana Nemanje Stankovića obaviće se u ponedeljak na groblju u Gornjoj Trepči.

Smrtonosno grejanje u garaži


Garaža u kojoj su pronađeni Nemanja Novaković i Nina Stanković nalazi se u prizemnom delu solitera u kojem je živela porodica Novaković. Ima tek toliku površinu da u nju stane automobil i da vrata jedva mogu da se otvore. Nemanja je iz stana uzeo ključeve oko 3.30, a potom sišao u garažu ispred koje ga je čekala devojka. Zatvorili su metalna vrata garaže, a kako bi se zagrejali, Nemanja je u jednom trenutku startovao motor auta.
- I dalje utvrđujemo koliko dugo je radio motor. S obzirom da se radi o veoma malom prostoru, nije bilo potrebno da dugo udišu ugljen-monoksid da bi došlo do kobnih posledica – rekao nam je izvor iz istrage.

Poslednji komentari
  • dada Vreme: 09.02.2015 10:05h

    Pocivaj u miru I neka te andjeli cuvaju.Bio si drago dete, lepo vaspitano, umiljato sa finim manirima prema svima. Svi smo te voleli I za sve si imao lepu rec. Bio si omiljen kod svojih drugara, posebno u Trepci ,lepo ste se voleli, druzili I postovali. Iskreno saucesce . Novinari, nemojte vredjati ucveljene roditelje, imajte iole postovanja prema bolu I tragediji I ugasenom zivotu jedne mladosti. Zar ima ista teze od gubitka deteta! Nije pouka nista za mlade sto ste napisali u ova dva dana, imate li iole etike u pisanoj reci, I osecate li iole srama u tako datim naslovima ?

  • Cale Vreme: 09.02.2015 10:24h

    Kakav danak neiskustvu. Gde se pali auto u garaži... cccc :-(

  • GoranSrem Vreme: 09.02.2015 12:33h

    Ne znam zasto od samog pocetka mediji potenciraju da su devojka i decko bil bez odece itd...Osnovna kultura i bar malo ljudskosti bi trebali da uticu na novinare koji pisu o ovom slucaju da izostave detalj koji se odnosi na aluziju sta su to njoh dvoje radili u autu, jer je to najmanje bitno u ovom momentu. Pokazite malo pijeteta prema zrtvi ove tragedije i devojci koja se bori za zivot ili cete i dalje da upotrebljavate sitne pikanterije da zaradite cak i onda kada u prici ima ljudskih zrtava.

  • ana Vreme: 09.02.2015 14:12h

    Diplome se mogu kupiti ali ne i znanje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP