Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PACIJENT KOJI JE „LEČEN“ SREDSTVOM ZA ČIŠĆENJE RERNE:

Imalo je čudan ukus, a lekar mi je rekao da je iz uvoza!

Autor: Z. Panić | 05.04.2014 - 08:31:00h | Komentara: 5

Ivan Dimitrov (46) iz Dimitrovgrada, kome je lekar prilikom snimanja želuca, umesto barijum sulfata, dao da popije sredstvo koje se koristi za odmašćivanje masnih površina, o čemu je „Alo!“ juče pisao, kaže za naš list da je odmah osetio čudan ukus i da se požalio doktoru. Međutim, dobio je odgovor da je tečnost iz uvoza i da se niko drugi nije žalio!

Gušio sam se i padao u  nesvest. Po bolnicama  sam proveo 34 dana Dimitrov

Gušio sam se i padao u nesvest. Po bolnicama sam proveo 34 dana Dimitrov

Kako je „Alo!“ juče pisao, dr Nenad Zdravković, pomoćnik direktora Opšte bolnice u Pirotu, primio je Dimitrova u svojoj privatnoj ordinaciji „Zdravković“ gde mu je i dao da popije natrijum hidroksid, odnosno sredstvo za čišćenje. Zbog toga je policija podnela krivičnu prijavu protiv njega, sumnjičeći ga za nesavesno pružanje lekarske pomoći.


Dali pogrešnu krvnu grupu!


Policijska uprava je podnela i krivičnu prijavu protiv jednog lekara, medicinske sestre i tehničara Opšte bolnice Pirot zbog krivičnog dela nesavesnog pružanja lekarske pomoći, odnosno zbog toga što je jednom pacijentu data pogrešna krvna grupa.

- Sa umivaonika gde je bilo nekoliko boca, dao mi je vodu i tečnost da popijem. Popio sam pola čaše i više nisam mogao. Rekao sam doktoru da tečnost ima čudan ukus. Rekao mi je da moram da popijem još malo, a posle snimanja me obavestio da na želucu nema ništa. Dok sam pio tečnost iz čaše, osetio sam mučninu. Počeo sam da povraćam. Rekao mi je da je to iz uvoza, da su i drugi pacijenti pili i da im ništa nije bilo. Pogledao je i rekao da nije prošao ni rok trajanja - prepričava Ivan događaj iz ordinacije od 24. februara. Pošto mu je bilo loše, Dimitrova je dr Zdravković odvezao u pirotsku bolnicu.

- Stezalo me u grlu i počeo sam za kratko vreme da se gušim. Posle bolnice u Pirotu, bio sam i u Kliničkom centru u Beogradu. Bio sam u nesvesti. Ukupno sam po bolnicama bio 34 dana. Snimali su me i u Beogradu i rekli da na želucu nemam nikakve promene - kaže Ivan, dodajući da sledi još bolničkog lečenja.

- Kad sam došao iz Beograda, doktor je dolazio ovde dva-tri puta da vidi šta radim i kako sam. Posle više nije dolazio pošto nisam mogao ni da pričam - priseća se Ivan.

Dr Nenad Zdravković u telefonskom razgovoru je rekao kako je činjenica da je pacijent imao zdravstvene komplikacije.

- Maksimalno sam mu pomogao i on se sada oseća dobro. Očekujem da će Tužilaštvo odraditi svoj deo posla i da će se utvrditi da li postoji krivica - kaže dr Zdravković.
Poslednji komentari
  • Miodrag Vreme: 05.04.2014 17:23h

    pa, nije ni cudo da je pobrkao flasice kad je i pomocnik direktora bolnice, i privatnik, i... kako covek sve to da stigne?!

  • kopač kontejnera Vreme: 05.04.2014 18:12h

    Pa što da ne stigne. I ko si ti da određuješ da li neko može nešto da stigne ili ne. Pa pomoćnik direktora bolnice je samo funkcija koja ništa ne znači. I u Beogradu su mu rekli da nema ništa na želucu. Znači dg je u redu. Pa doktor ga je i obilazio kući što je sasvim nenormalno. Pa šta je hteo, da mu podari novi mozak i da nema tegobe. Iz svega vidim da je hipohondar.

  • Ludi ja Vreme: 05.04.2014 18:44h

    Dugogodisnji direktor takodje, i veliki SPS-ovac ma sta sve nije ali to sada nije bitno,sada da vidimo pravosudje isudije u pirotu koji su medju naj korumpiranijima

  • XP Vreme: 06.04.2014 05:33h

    Natrijum hidroksid je otrov masna soda.Sva je sreća da nije bio koncentrovan nego razređen, izgoreo bi čoveku grlo, jednjak i želudac. Na zapadu bi ovaj tzv doktor odgovarao za pokušaj ubistva iz nehata i doživotno izgubio licencu za rad.Taj nije ni za veterinara, a kamoli doktora.

  • Čađa Vreme: 06.04.2014 08:08h

    Ovog lekara moraju momentalno izopštiti iz prakse i poslati ga da radi u gradskoj čistoći kao radnik na kontejnerima, da zna šta je častan posao. Za primer drugim lekarima koji murdare na sličan našin da znaju šta ih čeka ako ne rade valjano. Pacijent, unakaženi čovek da uzme jakog advokata i da podnese tužbu za višemilonski iznos koji če mu plaćati država ako je lekar bio državni službenik. Hoćemo u Evropu, eto vam tada Evropa. Da se polako privikavamo na ono što nas čeka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP