Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PENALI ZA NEPLATIŠE

Imamo najveće zatezne kamate u Evropi, a plate čekamo najduže!

Autor: Alo.rs | 25.04.2015 - 23:47:00h | Komentara: 4

Potrošačima koji ne plate na vreme svoje račune za struju i gas, vraća se račun sa zateznom kamatom od 16 odsto. Po tome je Srbnija apsolutni rekorder u Evropi. Prosek kamata u EU je čak upola niži, a manje kamate za zaostale, za trećinu, imaju zemlje u okruženju.

Naša zemlja drži još jedan neslavni rekord - prosečan rok naplate potraživanje je skoro šest meseci.

Struja

Isključivanje: Kako kome | Foto: Zoran Ilić

 Dok se kašnjenja u plaćanju obaveza maksimalno sankcionišu, prosečan radnik u Srbiji mora da čeka dva meseca da dobije svoju platu. Poslodavac, bio on država ili privatnik, sa druge strane, ne plaća nikakvu novčani niti bilo koju drugu kaznu što je "zaboravio" da isplati plate. Ne terete se ni oni koji ne plaćaju firmama, pišu Večernje novosti.

EPS isključuje neplatiše koji su napravili više od 10.000 dinara duga za električnu energiju u većim gradovima, ali u unutrašnjosti seku struju i za 2.000 nepklaćenog duga. Iako korisnike daljinskog grejanja ne mogu da isključe iz sistema, kamate im po istom principu zaračunavaju.

Poslednji komentari
  • Teodora Vreme: 26.04.2015 00:36h

    Banda i na vlasti, i u svim državnim strukturama i u sviom javnim preduzećima! Pljačkajući nas sistemastki svakodnevno, ubijaju nas polako ali sigurno, a zvanično - puna im usta brige za narod, za socijalnu pravdu, za natalitet, brige za decu....! Nikada u Srbiji nije bilo gore! Ni u vreme rata, jer smo tada znali ko je neprijatelj, a danas nas naša vlast ubijaj! Bezobrazno, bahato, sa predušljajem, bogateći se od našeg novca i naše imovine!

  • dragan Vreme: 26.04.2015 07:50h

    sta reci od osecaja da vas kradu i lazu lopovska posla

  • Драгомир Vreme: 26.04.2015 09:19h

    Ја сам на црној листи једне банке која ме блокира да узмем омањи кредит у другој банци?Разлог може бити само што неко не плаћа рате!А ја сам тој банци одавно редовно отплатио кредит.Када сам хтео да узмем следећи одбијен сам?Ошо ја у другу и одмах добио омањи кредит.Онда ме предходна банка тури на црну листу јер су ме грешком одбили .Молили ме да дођем поново а ја никако да их убедим да сам већ подигао кредит.

  • darko Vreme: 27.04.2015 21:49h

    Bitno da ste vi zajahali srbiju ko da vam je privatno vlasništvo koje radno iskustvo ima najmlađi krkobabic da bude u privrednoj komori pored toliko stručnih ljudi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP