Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

AGENCIJA ČEŠLJA

Imovina ministara na proveri

Autor: Damira Ramadani - Maja Keranović | 17.04.2015 - 20:00:00h | Komentara: 1

Agencija za borbu protiv korupcije napravila je podugačak spisak funkcionera čiju će imovinu i prihode pročešljati tokom ove godine. A među njima je i petoro ministara - Kori Udovički, Srđan Verbić, Željko Sertić, Dušan Vujović i Bratislav Gašić!

Šta su sve prijavili od imovine

Šta su sve prijavili od imovine

 

- Proverava se tačnost i potpunost podataka iz izveštaja, utvrđuju razlozi eventualnih nesaglasnosti između podataka iz izveštaja i stvarnog stanja, ili između uvećane vrednosti imovine funkcionera i njegovih zakonitih i prijavljenih prihoda. Istovremeno se utvrđuje i blagovremenost podnošenja izveštaja - navodi se na sajtu Agencije.


U kabinetu potpredsednice Vlade Srbije i ministarke Kori Udovički tvrde da ona nema problem da se njena imovina i prihodi provere.

- Nama je u Agenciji rečeno da je ona na tom spisku, jer je novi član Vlade, a prva je jer obavlja i funkciju potpredsednika Vlade. Naravno da ministraka nema problem sa tom proverom - rečeno nam je u kabinetu ministarke Udovički.
Ministar privrede Željko Sertić takođe nema problem da mu Agencija pročešlja imovinu.

- Svaka državna institucija treba da radi svoj posao po zakonu i maksimalnoj odgovornosti. Na raspolaganju sam za sve provere - kratko je kazao za „Alo!“ Sertić. Agencija će ove godine proveravati imovinu i bivšem i sadašnjem direktoru „Službenog glasnika“ - Radošu Ljušiću i Jeleni Trivan, zatim Saši Vlaisavljeviću, v.d. direktoru Aerodroma „Nikola Tesla“, Dmitru Đuroviću, direktoru Koridora Srbije i drugima. Reč je o godišnjem planu kontrole provere izveštaja o imovini i prihodima, koji Agencija zapravo radi svake godine.

Na spisku za ovu godinu nalaze se imena 255 funkcionera, među kojima petoro ministara, 24 državna sekretara, 81 pomoćnik ministra, sadašnji i bivši direktori pojedinih javnih preduzeća, kao i članovi nadzornih odbora, ali i vojvođanski premijer Bojan Pajtić i članovi pokrajinske vlade.

Pajtić: Čudno je da Vučića nema na spisku


Vojvođanski premijer i lider demokrata Bojan Pajtić čija će imovina i prihodi biti proveravani tokom ove godine, kaže za „Alo!, da on nema nikakav problem sa tim.
- Samo neka provere, naravno da niko ko se bavi javnim poslom ne sme imati problem sa tim. Čudno mi je samo da Vučića nema na spisku - rekao je za „Alo!“ Pajtić.

Poslednji komentari
  • oz Vreme: 17.04.2015 21:33h

    nije valda da su se ovajdili

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP