Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PRETUČEN

Incident u Islamskoj zajednici u Srbiji

Autor: Ag. | 25.04.2013 - 22:53:00h | Komentara: 0

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji demantuje da je smenjeni direktor Kancelarije za hadž, Bekir Makić, pretučen.

Muamer Zukorlić

Muamer Zukorlić | Foto: Dule Savić

Mešihat Islamske zajednice u Srbiji reagovao je na vest o tome da je glavni muftija Muamer ef. Zukorlić, sa još dvojicom saradnika, pretukao smenjenog direktora Kancelarije za hadž Bekira Makića, što je izazvalo veliku medijsku pažnju u regiji.

''Mešihat IZ-a u Srbiji izražava zgroženost zbog činjenice da su pojedinci i pod ahmedijom, uz pomoć svojih političko-medijskih mentora i korumpiranih lekara, spremni ići tako daleko simulirajući povrede i šireći neistine. Nije istina da je Bekir Makić pretučen u prostorijama Mešihata. Istina je da je zbog finansijskih i drugih malverzacija oko organizacije hadža suspendovan sa pozicije uposlenika u Islamskoj zajednici'', kaže se u saopštenju Informativne službe Mešihata, objavljenom u četvrtak, a nakon izjave Makića da ga je pretukao glavni muftija Muamer ef. Zukorlić.
Mešihat IZ-a u Srbiji je na vanrednoj sednici održanoj u sredu suspendovao Makića sa mesta uposlenika i svih pozicija u Islamskoj zajednici (IZ) do okončanja disciplinskog postupka.
''Razlog za donošenje ovakve odluke leži u činjenici da je Bekir Makić zloupotrebio položaj rukovodioca Kancelarije za hadž Mešihata time što je nelegalno, u svojstvu privatnog poduzetnika, osnovao Turističku agenciju 'Sanjak Travel', preko koje je, mimo propisa i saglasnosti organa Islamske zajednice, u dva navrata organizovao hadždž'', kaže se u saopštenju Informativne službe Mešihata. Bekir Makić je, takođe, odbio izvršiti primopredaju dužnosti rukovodioca Kancelarije, sa koje je nedavno smenjen, što ukazuje na osnovanost informacije da je vršio finansijske i druge malverzacije kroz organizaciju hadždža, kaže se dalje u saopštenju.
Ovoj odluci prethodila je konstatacija Mešihata da ''neskriveno, već duže vreme, Bekir Makić vrši antiustavne i destruktivne delatnosti u Islamskoj zajednici''.
Napad na Makića
Istog dana Makića je, kako javlja Anadolija, pretukao glavni muftija IZ-a u Srbiji Muamer ef. Zukorlić.
"Ovaj fizički napad je pokušaj da se spreči inicijativa za pomirenje dve islamske zajednice koje deluju u Srbiji'', rekao je Makić. On je objasnio da su ga u sredu Zukorlić i njegovi saradnici pozvali na sastanak.
Tamo su bili i Samir Škrijelj i Rešad Plojović, Zukorlić mu je pretio, a potom ga i fizički napao, kaže Makić za Anadoliju.
''U momentu dok sam ja sedeo on je skočio i svom snagom me stegao za vrat, te me bacio na patos. Došlo je do oštećenja gornjeg dela kičme i nosim kragnu od gipsa. Osećam bol u levom delu vrata''.
U Zdravstvenom centru u Novom Pazaru potvrđeno je da se Makić javljao lekaru i da su mu konstatirane povrede nagnječenja glave i vrata.
Bekir Makić je ovaj napad prijavio je policiji, ali je dežurni tužilac odbio pokretanje postupka.
''Dežurni tužilac Relja Petrović se izjasnio da nema elemenata za pokretanje krivičnog i prekršajnog postupka i lice koje je prijavilo napad je uputio na privatnu tužbu'', saopšteno je iz novopazarske policije, navodi Anadolija.
Bekir Makić je profesor medrese Gazi Isa-beg i važio je za jednog od prvih saradnika Muftije Zukorlića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP