Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRITIKUJU TAČIJA!

Incident u
Skupštini Kosova (VIDEO)

Autor: TV Puls | 28.02.2013 - 21:42:00h | Komentara: 0

Sednica skupštine Kosova prekinuta je oko 11 časova zbog incidenta koji su izazvali predstavnici pokreta "Samoopredeljenje". Oni su, prilikom obraćanja Hašima Tačija, postavili mapu sa natpisom "Hašimovo Kosovo".

Hašim Tači

Naime, na početku obraćanja Hašima Tačija poslanicima, dvojica pripadnika Samoopredeljenja su ispred skupštinske govornice postavli mapu Kosova sa natpisom "Hašimovo Kosovo", sa posebno označenim severom Kosova.

U međuvremenu, Tači je održao vanrednu konferenciju za medije na kojoj je govorio o razgovorima koje je 19. i 20. februara vodio s Dačićem u Briselu. Kosovski premijer je rekao da se Skupština "pretvorila u cirkus" i da neće govoriti dok se ne stvore normalni uslovi. On je ponovoio da asocijacija opština sa srpskom većinom na Kosovu ne može imati ni zakonodavna, ni izvršna ovlašćenja, i da je to "crvena linija" koja se ne može preći.

"Stvaranje asocijacije opština je u potpunom skladu sa Ustavom Republike Kosovo i sa Zakonom o lokalnoj samoupravi. Asocijacija neće imati izvršna, niti zakonodavna ovlašćenja. Ne može biti zamena za skupštine opština i odgovornosti opština se ne mogu preneti na ovu asocijaciju", rekao je Tači.

On je kazao da se neće dozvoliti formiranje "trećeg nivoa vlasti" i tu su "postavljene crvene linije i Srbiji, i svima koji su tražili tako nešto". Tači je dodao da se ni pod kojim okolnostima neće dozvoliti kompromis na štetu Ustava i zakona Kosova.

Premijer Kosova je naveo da je dogovoreno da se na severu Kosova, gde su Srbi većina, sprovedu izbori i da o tome postoji opšta saglasnost strana u dijalogu, EU i SAD. Izbore će po kosovskim zakonima organizovati OEBS, a potvrdiće ih Centralna izborna komisija Kosova.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP