Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

IMA LI KRAJA BEZOBRAZLUKU?!

Inspekcija „češlja“ još jednu bahatu direktorku

Autor: R. Ć. | 26.07.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Inspekcija Ministarstva zdravlja „pročešljaće“ Dom zdravlja u Opovu posle informacije da je direktorka Jasmina Pavlović parama te ustanove platila kazne za parkiranje od 523.800 dinara. Ministarstvo se na ovaj korak odlučilo kako bi se utvrdilo da li je bilo kršenja zakona u ovoj zdravstvenoj ustanovi tokom direktorovanja Pavlovićeve.

Račun za parkiranje 523.800 dinara: Jasmina Pavlović

Račun za parkiranje 523.800 dinara: Jasmina Pavlović

I pre konačnog izveštaja inspekcije, Upravni odbor Doma zdravlja je na sednici 22. jula doneo odluku o razrešenju Pavlovićeve sa mesta direktora, koja je prosleđena lokalnom parlamentu, a odbornici bi, prema najavama, već 13. avgusta mogli da odlučuju o smeni.


U zahtevu za smenu, kako saznajemo, navodi se da je UO došao do podataka da je direktorka neracionalno raspolagala novcem Doma zdravlja, kao i da su parama te ustanove plaćena potraživanja „Parking servisa“ Beograd. Takođe, ističe se i da određeni broj zaposlenih ne prima platu ili putne troškove, a od direktorke je zatraženo i da vrati karticu za gorivo, što je ona i učinila, imajući u vidu da dobija putne troškove i da je razdužila službeni automobil.

Na bahato ponašanje ove direktorke prvi je ukazao zamenik predsednika opštine Opovo Branko Mihajlović, ističući da je „basnoslovne kazne za parkiranje od 523.800 dinara svalila na teret Doma zdravlja, na čijem se čelu nalazi, a u kome pojedini radnici od decembra nisu primili plate“. S druge strane, Pavlovićeva je tada demantovala ove navode i „izjavila da račun nije plaćen“.

- Postoje razne indicije o bahatom trošenju sredstava u ovoj ustanovi, a slučaj sa kaznama za parkiranje je samo pokrenuo lavinu. I za to smo saznali slučajno, i to pošto je „Parking servis“ iz Beograda poslao kući za lizing opomenu pred tužbu - kaže Mihajlović, dodajući da je „imao uvid u taj dokument“. On je istakao i da se kazne odnose na službene automobile i da je neke od njih vozila direktorka, koja inače živi u Beogradu.

- To traje godinama. Ovo što je sada dospelo na naplatu odnosi se na parkiranje za nešto više od godinu dana i uglavnom je reč o dnevnim kaznama i opomenama pred utuženje - rekao je zamenik predsednika opštine, dodajući da su „od direktorke tražili da dostavi podatke i o tome koliki su joj računi za službeni telefon, ali da odgovor nisu dobili“. Do direktorke Pavlović juče nismo uspeli da dođemo, pošto nam je u DZ rečeno da nije tu i da se neće vraćati.

Ko štiti doktorku?: Nada Čemerlić Ađić

Ko štiti doktorku?: Nada Čemerlić Ađić | Foto: Vladislav Mitić

Krije se sudbina najbahatije direktorke!


Upravni i nadzorni odbor Instituta za kardiovaskularne bolesti Vojvodine razmatrao je juče do kasno po podne slučaj dr Nade Čemerlić Ađić, koja već mesecima odbija da Povereniku za informacije od javnog značaja dostavi podatke koliki honorar isplaćuje suprugu Otu Ađiću, koji radi na ovom institutu. Hitne sednice ovih odbora sazvane su jer se postavilo pitanje kvalifikacija njenog supruga, način na koji je dobio posao, njegova mesečna zarada i spekulisanje da je Ađićeva na institutu preko veze zaposlila i bratanicu i sina. Pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo dr Danijela Stanković Baričak juče za „Alo!“ nije htela da otkrije kakav je ishod sastanaka, i da li će doktorka pretrpeti neke sankcije ili eventualno biti smenjena.
- Sve će se znati u ponedeljak, dok pokrajinski sekretarijat ne dobije napismeno, nećemo davati izjave - kaže ona za „Alo!“. Niko iz Instituta za kardiovaskularne bolesti juče nije hteo da daje izjave na ovu temu.B. R.

Poslednji komentari
  • Djole Vreme: 26.07.2014 12:38h

    Nije ni cudo sto smo ovde gde smo na dnu lestvice,narod u bedi a oni se bahate,i zasto treba toliko vremena da se reaguje. Na kraju sta ce njoj kartica za gorivo i sluzbeni automobil,gde ga koristi i u koje svrhe?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP