Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

REPORTERI JAVLJAJU S LICA MESTA

Inspekcija "češljala" radnje dok je Majdanpek bio bez struje!

Autor: J. Jokanović / Agencije | 03.12.2014 - 17:06:00h | Komentara: 3

Reporteri "Alo" su u Majdanpeku gde su podelili muku sa oko 5.000 stanovnika koji su tri dana po zimi živeli bez struje. Njihova muka nije smetala tržišnoj inspekciji koja je proveravala kako se izdaju računi?!

Mrak u Majdanpeku

Mrak u Majdanpeku | Foto: Tviter

Meštani Majdanpeka posle 48 sati postepeno dobijaju struju, pošto je EPS stavio pod napon trafostanice u tom gradu.

U Majdanpeku se oko 5.000 građana smrzavlo u svojim stanovima bez vode, grejanja i struje, oko 50 sati, odnosno od ponedeljk uveče. Njihova agonija je rešena kada su oko 18 časova počele prve probe elktro sistema koji su radnici konačno uspeli da poprave.

Naime, radnici su nadljudskim naporima uspeli da priključe jedan dalekovod na drugi, odnosno, onaj od 400 kilovata na dalekovod od 110 kilovolta. Deset ekipa pregledalo je svaki kabl po jako nepristupačnom terenu pod snegom i ledom.

Radnici i dalje rade na visini od pedeset metara, gde vetar duva i do 128 kilometara na čas. Smrzavaju se, a mrak koji je pao otežava im rad.

Majdanpek je tri dana bio bez struje, vode, grejanja. Škole ne rade, banke ne rade, kao ni bankomati, narod više nema ni novca, a vlast je razmatrala i mogućnost evakuacije najugroženijih.

Kao da nije dovoljno što se nalaze u ovako teškim okolnostima, stanovnike Majdanpeka dočekala je vrlo neprijatna situacija. U prodavnice je došla tržišna inspekcija iz Bora kako bi proverili da li se pišu fiskalni blokovi.

U radnjama su narodu izašli u susret kako bi mogli kupe namirnice, čak i ako nema struje, pa prodavci upisuju prodato u svesku. Inspekcija je, međutim, to rešila da kazni. Narod koji se našao u tom trenutku u prodavnici je zbog svega toga izbacio tržišnog inspektora iz radnje na ulicu i on je otišao da ih prijavi u policiju.

Sam grad posetio je danas ministar za energetiku Aleksandar Antić.

- U Majdanpeku je temperatura na nuli. Ovo je neverovatno koje su okolnosti, da grad koji se napaja iz tri pravca ostane bez struje. Na sva tri pravca sruštio se po jedan stub, na sva tri dalekovoda. Radnici elektromreže su do sada imali četiri pokušaja da na teškom terenu uspostave električnu energiju, ali su sva četiri pokušaja bila neuspešna. U toku je pokušaj da se jedan dalekovod prestroji na drugi i očekujemo da će u narednih sat, do dva doći do uspostave električne energije - rekao je Antić ranije dans.

On je dodao da nije tačna informacija da se u bolnici smrzavaju bebe.

- Došli smo da proverimo navode pojedinih medija da se u bolnici u Majdanpeku smrzavaju bebe. Istina je da je samo jedna bila koja je jutros otpuštena kući, jer su se za to stekli svi uslovi. Svi pacijenti su imali priliku da pređu u Bor, ali to nisu želeli jer su u toplim krevetima. Ministar vojni je ponudio još tri agregata za bolnicu u Majdanpeku - saopštio je Aleksandar Antić.

Agregati, grejalice i ćebad za Majdanpek


Deset agregata, više desetina kalorifera i 500 ćebadi upućeno je danas u opštinu Majdanpek koja je poslednjih nekoliko dana bez struje, a namenjeni su prevenstveno za zdravstvene ustanove.

pomoć

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, iz Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu otpremljen je agregat velike snage, uz logističku podršku Elektrodistribucije Beograd.

pomoć

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su sve vreme na terenu i pružaju neophodnu pomoć i podršku ugroženom stanovništvu i službama, navodi se u saopštenju.

Poslednji komentari
  • viki Vreme: 03.12.2014 17:23h

    ovo moze samo u banana drzavi,dao bi im ja fiskalni racun,a grad je u vanrednoj situaciji....ovo drzava ,,,

  • bokiobrenovac… Vreme: 05.12.2014 08:34h

    A cudose nije odrekla one postene zarade stoje zaradila tokom njene vladavine njenog demokratsko elitnog odreda

  • boki Vreme: 05.12.2014 08:40h

    Jadna ona ledenica pa zar nije mogla na nesto pametnije,postenije da padne stajeto jel organizator nije mogao to nekako da organizuje da ta jadna ledenica stoje priroda napravila nije mogla da pedne na nesto normalno steta za jadnu ledenicu bre

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP