Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SPREČAVANJE ZARAZA

Inspekcija:Do sada uklonjeno 517 tona uginulih životinja

Autor: Beta | 27.05.2014 - 11:52:00h | Komentara: 0

Načelnica veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin izjavila je da je do danas sa poplavljenih područja u Srbiji uklonjeno više od 517 tona uginulih životinja i više od 332 tone hrane životinjskog porekla.

Sanja Čelebićanin

Sanja Čelebićanin

"Uklonjeno je i sanirano sve u Užičkom, Rasinskom, Pomoravskom i Moravičkom okrugu", kazala je ona agenciji Beta i dodala da se najveći posao očekuje u opštini Obrenovac u delovima gde se voda nije povukla i opštini Šid u mestu Jamena gde se voda povlači.
Dodala je da je u postupku sanacije Krupanj, dok je uklanjanje uginuluh životinja na teritoriji Loznice gotovo završneno.
"Srbija ima dovoljno kapaciteta za preradu uginulih životinja koje se odvoze u kafilerije u Sombor i Inđiju", rekla je Čelebićaninova ali nije mogla da navede koliko će koštati uklanjanje životinja.
Prema njenim rečima, već tri dana se u kafileriju u Inđiji dovoze i uginule životinje iz područja pogođenih poplavom u Bosni i Hercegovini.
Čelebićaninova je navela da su na poplavljena područja ekipe koje uklanjaju uginule životinje ulazile u skladu sa preporukama Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i da se sve radi u koordinaciji sa ministarstvima zdravlja i poljoprivrede, Vojskom Srbije i komunalnim službama.
"Uklonjene su i uginule životinje sa farmi sa kojih se voda povukla",
rekla je ona i podsetila da celokupna asanacija terena podrazumeva i dezinfekciju, deratizaciju i dezinsekciju.
Čelebićaninova je kazala da su uklanjanje uginulih životinja uključeni veterinari iz veterinarskih stanica i ambulanti, specijalističkih veterinarskih instituta i Veterinarskog fakulteta, kao i veterinari iz inostranstva specijalizovani za spasavanje životinja iz poplavljenih područja i njihovo zbrinjavanje, ali i veterinari obučeni za saniranje terena, odnosno vađenje leševa iz vode.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP