Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NA SVA ZVONA...

Inspekcija u CG kaznila Kusturicu!

Autor: Tanjug | 23.05.2013 - 12:23:00h | Komentara: 1

Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove, Poreska i Uprava carina izrekle su firmama i preduzetnicima od 6. do 12. maja kazne u vrednosti 150.000 evra, navedeno je u novom izveštaju objavljenom na sajtu Ministarstva finansija Crne Gore u okviru akcije "Siva zona na sva zvona". Među kažnjenima je i proslavljeni reditelj Emir Kusturica.

Poznati filmski režiser Emir Kusturica kažnjen je sa 100 evra, jer "nije na vidnom mestu na ulazu u objekat istakao oznaku propisane vrste i kategorije objekta utvrđenu rešenjem nadležnog organa".

Vreme je da se podvuče crta: Kusturica

Kažnjen: Kusturica | Foto: Dejan Živančević

 Kako je navedeno u izvještaju, prekršaj se odnosi na usluge smeštaja na adresi Šetalište pet Danica 42 u Herceg Novom.



Na toj adresi Kusturica ima butik hotel "Aurora" i kafanu, koji se nalaze u zgradi stare železničke stanice.
Pojedinačno najveće kazne od po 2.150 evra dobili su bife "Kosmač" na Brajićima i "Papijon" u Bečićima, jer su obavljali ugostiteljsku delatnost bez odobrenja, a najmanju kaznu od 30 evra dobio je Boris Kaluđerović sa Cetinja koji je obavljao delatnost "perač motornih vozila", a kriv je za prekršaj "rad bez prijave zanatstva", prenose podgoričke Vijesti.

Najčešće su kažnjavane male ugostiteljske i trgovinske radnje za prekršaje neizdavanje računa, nepravilno vođenje prometa i za kršenje Zakona o radu i zaštiti potrošača.

Lanac marketa "Delez Montenegro" kažnjen je dva puta sa po 200 evra zbog neisticanja cena na propisan način i zbog kršenja Zakona o radu.

"Merkator Crna Gora" kažnjen je sa 200 evra zbog nepravilnog vodjenja evidencije u barskom marketu, kao i sa 400 evra za market u Herceg Novom zbog nepravilne evidencije i prodaje robe bez propisane deklaracije.

Inspekcija je posetila i Donji Ostrog gdje je vlasnicima pet tezgi naplatila tri kazne od po 200 evra i dve od po 300 evra.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 24.05.2013 06:10h

    Kusturica ima butik,bilo bi super da otvori. Praonicu za ves,salon za pranje kose.Nekada. je bio covjek koji zasluzuje respect,ali doci u Trebinje da nosi kamen nije bas lijepo,a 100 eura,samo trzne havera iz Laktasa to je pojela maca.Puno se poceo siriti.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP