Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KADIJE TE TUŽI, KADIJA TI SUDI

Inspektorka sama odgovorila na žalbu na svoj rad

Autor: 24sata.rs | 14.02.2014 - 09:45:00h | Komentara: 1

Vesna Matić, profesorka Ekonomske škole u Valjevu, poslala je žalbu na rad prosvetne inspektorke Gordane Matić, a odgovor da je žalba neosnovana stigao je od te iste inspektorke.

Inspektorka

Po principu kadija te tuži - kadija ti sudi, valjevska inspektorka Gordana Matić napisala je u odgovoru da su primedbe na rad Gordane Matić neosnovane, nakon čega se potpisala i udarila pečat.
- Cela priča počela je u septembru prošle godine, kada mi je fond časova smanjen na 50 odsto jer sam, zbog problema sa zdravljem, odbila da idem u Osečinu u kojoj Ekonomska škola ima izdvojena odeljenja - priča Vesna Matić. Novi direktor škole, kaže, nije želeo da uvaži njenu medicinsku dokumentaciju, pa se obratila prosvetnoj inspektorki Gordani Matić.
Inspektorka joj je naložila da uradi procenu radne sposobnosti u Institutu za medicinu rada u Beogradu. Kada je Vesna to učinila, inspektorka je odbila da taj isti nalaz uvaži. - Morala sam da se obratim republičkoj prosvetnoj inspekciji, jednom s prigovorom na ponašanje inspektorke Matić i drugi put s molbom za intervenciju jer direktor i inspektorka nisu želeli da uvaže nalaz Instituta koji su sami tražili - kaže Vesna Matić.
Inspektorka Gordana Matić tvrdi da joj je republička inspekcija vratila žalbu Vesne Matić da ona odgovori na nju.

Doktor nauka

Vesna Matić zaposlena je u Ekonomskoj školi "Valjevo" kao profesorka geografije od 1999. godine, s punim radnim vremenom od 2001. Završila je Pedagošku akademiju, diplomirala na smeru geografije, magistrirala nastavni smer i doktorirala turizam na PMF u Novom Sadu.
Poslednji komentari
  • dragan Vreme: 14.02.2014 11:01h

    Za Srbiju nista novo,inspekcije najveca zabluda-korupcija. Apeluju da gradjani prijavljuju,a oni nista nevide necuju sto svi vide. Licni primer dva puta pismeno obracanje insp.rada za zastitu (isplate,prekovremeni rad,nehumani uslovi rada,diskriminacija,mobing...)odgovor inspektora nema uslova za dalje postupanje, obavestenje koji je nadlezan sud i pravo zalbe ministru za rad.Umesto odgovora ministra ili drzavnog sekretara odg.sef inspekcije.Rezultat sega je otkaz-nepostovanje radne discipline.Podneo sam tuz.osn.i upravnom sudu dve godine postuci hitni u toku a kad ce?(rad.spor u roku 6-meseci pravosnazno okoncati)Podneo sam i prituzbe na rad suda ali... ,racuni mora da se placaju,izvrsitelji rade enormno se bogate para ni za lekove a radnici koji se obogatili iz obesti blokiraju putev,pruge,ustanove a siroti poslodavci trpe.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP