Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PROČITAJTE:

Integralno pismo Tasovca Tijaniću i RTS-u: O Saši Mirkoviću, Sulejmanu, intrigama, budžetu...

Autor: FoNet | 18.10.2013 - 14:46:00h | Komentara: 5

Ministarstvo kulture i informisanja odlučilo je danas da učini u celini javnim pismo ministra Ivana Tasovca Kolegijumu i generalnom direktoru RTS, budući da je to interno pismo publikovano mimo njegove volje i volje Ministarstva.

skupština ekspoze

Ivan Tasovac | Foto: Oliver Bunić

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, razlog za objavljivanje prepiske koja je trebalo da ostane interna je u tome što je objavljivanjem fragmenata pisma i njegovim komentarisanjem u pojedinim medijima javnost mogla steći nepotpun utisak o karakteru i namerama pisma ministra Tasovca.

Integralni tekst pisma glasi:

"Poštovane dame i gospodo članovi Kolegijuma RTS, Poštovani gospodine generalni direktore RTS,

Iako bih veoma rado odgovorio na intrigu iz Vašeg otvorenog pisma da li je novi pomoćnik u Ministarstvu kulture i informisanja gospodin Saša Mirković kidnapovao Sulejmana Veličanstvenog sa jedne televizije i izručio ga drugoj,
moraću ovog odgovora da uskratim i Vas i onaj deo javnosti koji se napaja intrigama.

Na tako postupanje obavezuje me dignitet institucije na čijem čelu se nalazim, kao što verujem da bi na slično postupanje Kolegijum i generalnog direktora RTS morala da navodi institucija koju predstavljaju. Institucionalni način postupanja otuda ne poznaje kategoriju navodnog – kako stoji u Vašem otvorenom pismu – "viška neraspoloženja" gospodina Mirkovića prema RTS, ali poznaje kategoriju zakonitog delovanja na poziciji na koju ga je izabrala Vlada Republike Srbije.

Istovremeno, institucionalni način postupanja, do koga veoma držim, nalaže mi da pitanja iz otvorenog pisma Kolegijuma i generalnog direktora RTS ostavim bez odgovora, budući da držim kako institucije ponekad mogu biti smešne, ali čak ni tada ne služe za uveseljavanje naroda.

Drugim rečima, molim Kolegijum i generalnog direktora RTS da pitanja i nejasnoće u vezi sa gospodinom Mirkovićem koja su u nadležnosti Ministarstva postave na način koji priliči institucionalnoj komunikaciji – zvaničnim dopisom dakle – i jasan odgovor na njih Ministarstvo će shvatiti kao svoju obavezu prvog reda.

U kontekstu institucionalnog načina postupanja – koji je, uveren sam, neophodan da bi naša najveća medijska kuća ostala izvan pritiska i uticaja političkih volja i opravdala status javnog servisa građana – takođe molim generalnog direktora RTS da prekine sa javnim licitiranjem godišnjeg budžeta Javnog servisa u medijima.

Kako će, prema Zakonu o javnim medijskim servisima, RTS u naredne dve godine biti finansiran iz budžeta, molim generalnog direktora da precizan finansijski plan za sledeću godinu dostavi Ministarstvu u najkraćem mogućem roku, po mogućnosti ne preko medija, već kako dolikuje najvećoj medijskoj kući u zemlji.

Istovremeno ga molim da Ministarstvu dostavi detaljan pregled organizacione strukture RTS sa brojem zaposlenih radnika u svakom od sektora.

Ovim putem nevoljno podsećam rukovodstvo RTS da je, prema zahtevu Ministarstva privrede od 23. septembra ove godine, u obavezi da dostavi validno popunjenu ličnu kartu svog preduzeća, uz podsećanje da ni posle pet pokušaja taj neophodni dokument nije dostavljen u potrebnom formatu.

Uveren da smo razrešili bar način na koji ćemo ubuduće komunicirati, na obostrano zadovoljstvo i korist građana Srbije,

Srdačno Vas pozdravljam, ministar Ivan Tasovac".

Poslednji komentari
  • Nikola Vreme: 18.10.2013 16:03h

    Bravo! Kratko i jebitačno!

  • miroslav Vreme: 18.10.2013 18:10h

    Bravo ministre lepo ste odgovorili ovom naduvenku i prepotetnom liku koji ne govori o visini plata koje ima RTS.

  • momčilo Vreme: 18.10.2013 18:31h

    Bravo Ivane! Konačno neko je smogao snage i znanja da obuzda razularenog, nezajažljivog, nekulturnog ,,nezamenljivog'' direktora RTS Radujem se da je to Ivan Tasovac novi Ministar Kulture Srbije, kojeg inače visoko cenim i poštujem, jer poseduje pored ostalog visok nivo integriteta , koji inače mnogim rukovodiocima nedostaje. Svojevremeno tako sam se suprostavio SM trpeo sam strahovite posledice, ali ne kajem se, i srećan sam što Vi postupate slično, iako u drugim-boljim uslovima. Samo napred, podržava Vas čovek koji je pobedio i haški tribunal

  • lala Vreme: 18.10.2013 18:42h

    Neka Bog blagoslovi Ivana Velikog Tasovca !!!!!!!!! Šta reći osim GENIJE ZA SVE ČEGA SE DOHVATI

  • momčilo Vreme: 18.10.2013 18:55h

    Bravo Ivane! Drugi put pišem komentar, jer zbog straha ne smeju da ga objave, nemaju integriteta, uostalom kao i svi oni koji su direktora RTS trpeli do sada. Vi ste pokazali, ono što su svi normalni očekivali, profesionalnost i hrabrost da počnete raščišćavati sa ,,nezamenljivim,, beskurpuloznim, nekulturnim, narcisoidnim pojedincima na čelnim funkcijama pojedinih bitnih elemenata sistema naše ojadjene Srbije. Samo napred, imate bezrwezervnu podršku čoveka koji se direktno suprostavio SM i pobedio haski tribunal.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP