Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

VRTIĆ DEMANTOVAO DIREKTORA

Ipak nema razdvajanja dece

Autor: b92.net | 11.06.2013 - 16:45:00h | Komentara: 0

Novosadska predškolska ustanova “Radosno detinjstvo“ demantovala je navode medija da je predložila da dečaci i devojčice u vrtićima budu razdvojeni.

U vrtiću trenutno boravi 629 mališana

Novosadski mediji preneli su da je direktor predškolske ustanove “Radosno detinjstvo“ Marko Grgurović predložio gradu da se odvojeno vaspitavaju dečaci i devojčice.

Metod kojim se devojčice odvajaju od dečaka u kreativnim radionicama Grgurović je video prilikom nedavne posete Rusiji.
Zbog ovakvog predloga Liga socijademokrata Vojvodine zatražila je i Grgurovićevu smenu.
Grgurović, međutim, kaže za B92 da ne predlaže razdvajanje dečaka i devojčica, već da je samo napravio prezentaciju onoga što je video u Rusiji.
“Nije tačno da ćemo razdvajati dečake i devojčice. Kada govorimo o tom izveštaju u novinama, ako to možemo da nazovemo izveštajem, mogu da kažem da je jedino tačno da smo mi bili u Rusiji, u gradu Jaroslav, u poseti njihovoj predškolskoj ustanovi. Tamo smo se upoznali sa načinom rada u njihovoj ustanovi i mi smo njih upoznali sa načinom rada kod nas. I očekujemo njihovu uzvratnu posetu Novom Sadu“, kaže Grgurović.
“Smatrali smo za našu obavezu da obavestimo i zaposlene u Predškolskoj ustanovi o onome što smo mi tamo videli. Mi smo to uradili na prezentaciji u sali SPENS-a, odnosno amfiteatru SPENS-a. Okupio se veliki broj zaposlenih iz naše ustanove, preneli smo im ono što smo mi tamo videli i to je sve što je tačno“, objašnjava direktor predškolske ustanove “Radosno detinjstvo“.
“To je nešto što je njihov sistem rada. Zna se kako mi radimo u Srbiji. Kod nas je jedinstven sistem, radi se tako kako se radi, kako nam nalaže Ministarstvo prosvete i mi ne možemo da odstupamo od toga. Ideja o nekoj podeli dečaka i devojčica ne postoji uopšte. Znači to je jednostavno izvučeno iz konteksta”, tvrdi on.
Grgurović je ranije za novosadske medije izjavio da bi, ukoliko je to moguće, ovde primenio neke od metoda sa kojima se upoznao u Rusiji.
Gradonačelnik Novog Sada Vučević izjavio da o razdvajanju dečaka i devojčica u Predškolskoj ustanove "Radosno detinjstvo", nikada nije bilo reči, kao i da je za Gradsko veće, razvrstavanje dece prema polu u vrtićima je apsolutno neprihvatljivo.
 

Povezane vesti:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP