Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SKANDAL U KRUŠEVCU

Islanđanku nazvala paprikarkom

Autor: S. M. | 13.07.2013 - 09:02:00h | Komentara: 2

Slobodanka Miladinović, pomoćnica gradonačelnika Kruševca za društvene delatnosti, izazvala je žestoku reakciju lokalne javnosti nakon što je na Fejsbuku napisala maliciozni komentar u vezi sa stilom oblačenja volonterke sa Islanda Erle Dur Magnusdotir, koja je u Kruševcu držala radionicu za mlade.

Erle je u Kruševcu držala radionicu za mlade

Erle je u Kruševcu držala radionicu za mlade

„Lepotica, kao i sve što stiže iz EU, kao da je krenula u Bivoljski ključ da poliva papriku“, napisala je Miladinovićeva, inače članica DSS-a, pored fotografije korpulentne Islanđanke, a odmah su reagovali predstavnici Kancelarije za mlade: „Draga Slobodanka, Island, odakle je naša volonterka, nije deo EU. Nečiji fizički izgled nama u Kancelariji za mlade apsolutno nije bitan, već kvaliteti i vrline koje osoba poseduje“, napisali su oni.


Zadužena za društvene delatnosti: Slobodanka

Zadužena za društvene delatnosti: Slobodanka

Pomoćnica gradonačelnika, međutim, nije odustala od svog stava.
„Drago mi je da sam saznala da je vaša volonterka iz Evrope, da ste pažljivo pročitali moj komentar videli biste da se ne odnosi na njen fizički izgled, već na stil oblačenja, kao da je krenula u Bivoljski ključ da poliva papriku... Sigurna sam da vi u treger majici niste išli u školu i da vam profesori nisu dolazili u školu u mini suknji ili ne daj bože sa keceljom i papučama. Smatram da stil oblačenja treba da bude primeren situaciji i da šalje poruku o osobi... Srdačan pozdrav i izvinjenje ako vas je moj komentar lično povredio. I za kraj, mladi čoveče, mera znanja je znanje mere u svemu u životu, a predavanje o volonterizmu je život“, zaključila je Slobodanka.


Prepiska na Fejsbuku

Prepiska na Fejsbuku

Većina reakcija i na njen prvi komentar i naknadno objašnjenje bila je negativna. Bivolje je, inače, kruševačko prigradsko naselje, odvajkada poznato po uzgajanju povrća.

Poslednji komentari
  • Ivica Vreme: 13.07.2013 10:35h

    Drago mi je da ste objavili ovaj tekst, šteta je što niste preneli komentare sa Facebooka, jer gospođa definitivno nij komentarisala stil oblačenja, to je amo neuspešan pokušaj da se izvuče. Gospođa je komentarisala izgled devojke koja je došla u Kruševac da volonterski pomogne mladima, a Slobodanka, inače član DSSa, neobaveštena da Island nije članica EU, pa čak ni da je Island odustao od EU, nije mogla da izdrži, a da ne iskoristi ovo u promociju politike svoje stranke, koja je inače u Kruševcu u koaliciji sa SNS i koja za ovo neće biti kažnjena jer su u Kruševcu za slične stvari niko ne kažnjava. Verujem da je i politika gradonačelnika Kruševca onda antievropska, o čemu bi trebalo da popriča sa gospodinom Vučićem i objasni mu ovo, kao i neke druge stvari koje se dešavaju u gradu.

  • Aca Vreme: 17.07.2013 12:26h

    Odgovor Ivici mozete ga videti na profilu gradonacelnika. Bratislav Bata Gasic „Као Градоначелник Крушевца, желим јавно да одговорим на више питања која су ми данас прослеђена од стране Удружења грађана „ Хајде да ...“ Поводом непримерене изјаве моје помоћнице Слободанке Миладиновић на друштвеној мрежи „Facebook“, упућујем јавно извињење волонтерки са Исланда Erli dur Magnusdotir, која је одржала веома корисну, едукативну радионицу за младе у Крушевцу. Подвлачим да је изречен став госпође Миладиновић њен лични, а не званични став Града и да је из тог разлога позвана у мој кабинет на разговор. Помоћница Миладиновић ми је том приликом понудила оставку на функцију, уз искрено кајање, што наравно не оправдава њен поступак. О прихватању оставке разговараћемо на састанку коалиције у најскоријем периоду.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP