Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

MANJAK U ROBNIM REZERVAMA SRBIJE

„Isparila” skoro trećina državnog žita

Autor: I. K. | 13.06.2013 - 08:02:00h | Komentara: 1

Vladini kontrolori dosad su otkrili opustošene silose sa državnim žitom kod tridesetak privatnih skladištara i, kako “Alo!” saznaje, trenutni manjak u robnim rezervama Srbije popeo se na čak 20 miliona evra!

Iscurelo 20 miliona evra

Iscurelo 20 miliona evra | Foto: RAS

Vanredna terenska provera zajedničke komisije ministarstava trgovine i poljoprivrede završava se danas obilaskom poslednjeg od 77 skladišta koje država iznajmljuje za čuvanje žitnih rezervi.


- Ukupno nedostaje najmanje 60.000 tona žita, što je 30 odsto ukupnih količina. Sumiraćemo rezultate kontrole čim završimo i ovaj poslednji silos, ali procenjujemo da je praktično nestalo 20 miliona evra. Taj manjak je otkriven kod tridesetak privatnih skladištara od kojih je država godinama iznajmljivala silos za svoje žitarice. Već su i prve krivične prijave podnete, a ceo slučaj će preuzeti policija - objašnjava naš izvor blizak iz Vlade.

Pretpostavlja se da je krađa žitnih rezervi od države omogućila mešetarima zaradu i od nekoliko stotina miliona evra, s obzirom na to da više od 20 godina nije bilo terenskih kontrola. Na mahinacijama s državnim žitom moglo se zaraditi od pet do sedam dinara po kilogramu, jer se robom dalje trgovalo kad je cena bila najpovoljnija, a kroz se papire vodilo da je u silosu na čuvanju.
Poslednji komentari
  • Karasko Vreme: 13.06.2013 17:33h

    U bivsoj Jugoslaviji(Kraljevini)za ovakve stvari se islo u bukagijama na dugogodisnju robiju sa teskim radom.Pominjem Kraljevinu jer u onoj drugoj Titovoj nije ni postojala mogucnost da se privatnici"brinu"o drzavnoj imovini.Tako je bilo u ove dve a kako ce reagovati ova videcemo.Verovatno ce ipasti da je "Student"zapalio zito i nikom nista.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP