Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KRAĐA

„Ispario” im generator od 12,5 tona!

Autor: M. Po. | 09.10.2012 - 08:45:00h | Komentara: 0

Kada su pre oko dve i po godine “nepoznata lica” iz zgrade energane bivše fabrike “Zorka” uz pomoć kamiona dizalice odnela generator težak oko 12,5 tona, vlasnik “Jela inžinjeringa” Pavle Medenica verovao je da će policija krađu otkriti za nedelju-dve, jer je ceo objekat nadzirala služba obezbeđenja, a “srce energane” bilo je moguće odvesti jedino višetonskim kamionom i dizalicom.

U krađi učestvovali kamion dizalica i desetak ljudi

U krađi učestvovali kamion dizalica i desetak ljudi

I pored prijave policijskoj upravi o ovoj neobičnoj krađi, ali i uveravanja da će slučaj biti rešen u najkraćem roku, oštećeni Medenica je posle 800 dana uzaludnog čekanja ponovo od nadležnih zatražio pomoć.


- Ubeđen sam da neko štiti ljude koji su na prevaru, silu ili na drugi način odneli generator koji sam kupio na licitaciji 2003. i koji je trebalo da preuzmem 2010. Nekoliko dana pre krađe obišao sam energanu želeći da načinim plan kako da ga preuzmem, a u krug fabrike ušao sam tek kada sam pokazao kupovni ugovor i kada sam obezbeđenju dao ličnu kartu i dobio propusnicu.

Neko štiti lopove: Pavle Medenica

Neko štiti lopove: Pavle Medenica | Foto: B. Vučković

Nažalost, i pored obezbeđenja, ličnih karata, službenih propusnica, kamiona dizalice i bar desetak ljudi koji su utovarivali generator, policijska uprava me prošle nedelje, nakon moje druge pritužbe ministarstvima policije i pravde, obaveštava da “nije došlo do identifikacije izvršilaca ovog krivičnog dela”.
U odgovoru se dodaje da su i dalje u “toku provere firmi i obezbeđenja”, što meni kao oštećenom nije nikakva uteha, naprotiv, ovo me asocira na to da su u pitanju političko-kriminalne sprege ili pritisci na policiju i pravosuđe - kaže za “Alo!” Pavle Medenica.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP