Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SA ODBRANE NASIPA U ZATVORSKU ĆELIJU

Ispovest privedenog zbog posta na Fejsbuku: Stavili me u ćeliju s dilerom i ubicom!

Autor: Blic | 01.06.2014 - 13:37:00h | Komentara: 4

P. P. (18) je ceo dan punio džakove za nasip. To veče napisao je na fejsbuk profilu o poplavama ono što je čuo od drugih volontera u Bariču. Dan posle zbog napisa je priveden.

Krivične prijave zbog statusa na Fejsbuku

Krivične prijave zbog statusa na Fejsbuku | Foto: Petar Marković

Ćeliju je delio sa dilerom i osumnjičenim za ubistvo. P. P. nikada nije kažnjavan. Uhapšen je u kući. Privela su ga dvojica policajaca u civilu. Nisu mu rekli razlog.
- Tek kasnije, kada sam doveden u stanicu policije „29. novembar“ i kada je trebalo da dam izjavu, čuo sam razlog hapšenja. Potom sam prebačen u Palatu pravde. Prvo mi je rečeno da ću biti zadržan samo 48 sati, a potom je doneta odluka o pritvoru do 30 dana. Ipak, izašao sam posle devet dana - priča ovaj osamnaestogodišnjak. Dalje dodaje: „Policajci, sudija i tužilac bili su korektni prema meni.”

Krivična prijava
Protiv P. P, K. M. i I. M. podneta je krivična prijava zbog postova na društvenim mrežama. Osumnjičeni su za širenje panike i nereda. Terete se na osnovu člana 343 KZ, iako nema vidljivih posledica njihovih dela.

P. P. kaže da isprva nije mogao da poveruje da mu se dogodilo da bude uhapšen.

- Sebe nikada nisam mogao da zamislim u takvoj niti u sličnoj situaciji. Nisam mogao ni da zamislim da ću dopasti zatvora. A onda šok. Privode me. Onda novi šok, ostajem u zatvoru. Ja sam samo napisao da je “prvog dana poplava bilo 300 mrtvih, nažalost”. Napisao sam ono što su tog dana dok smo volontirali u Dubokom kod Bariča ostali pričali. I ja ostajem u zatvoru - priča.

U ćeliji - jedan za drogu, drugi za ubistvo - i P. P. za post na Fejsbuku.

- Njih dvojica pitala su me zašto sam uhapšen. Rekao sam zbog Fejsbuka. Oni su se smejali... a ja sam, potresen kao nikada u životu, samo razmišljao kada ću izaći - kaže „Blicov“ sagovornik.

I onda su počeli zatvorski dani. Bez kraja i u strahu koliko će trajati. P. P. kaže da je jedino mislio o tome “da ovi dani prođu”. Nije više bio siguran ni u šta. Ipak, u zatvoru su drugi bili, kako sam kaže, “okej”.

- Ali znaš da nisi kriv. Olakšanje mi je bio moj advokat. Roditelji su mi bili u panici, prijatelji zabrinuti. Na Fejsbuk, čini mi se, neću nikada više - kaže mladić.

P. P. je pušten pre dva dana. Već radi. Trener je fitnesa i instruktor. I kaže: “Samo se nadam da ću izaći iz ove strašne situacije i da neću imati probleme”.

Poslednji komentari
  • Doktor Vreme: 01.06.2014 14:07h

    A sad sine, presavij tabak i tuzi ovu smrdljivu drzavu...a kada ti isplate odstetu za 9 dana pritvora, za pretrpljeni strah, stres, za narusavanje casti i ugleda onda slikaj presudu, slikaj novcanice i okaci ih na fejs neka gospoda koja je odlucila da te uhapsi gleda kako se trose drzavne pare. PRAVDA ZA TEBE!!!

  • profesor Vreme: 01.06.2014 16:59h

    pa kad ne smeju dilere,korumpirane i prave ludake

  • filip019 Vreme: 02.06.2014 08:45h

    neće, prvo pink jer je izneo informaciju o heroju iz Obrenovca kad ono samo neki prevarant...

  • dasa Vreme: 02.06.2014 12:17h

    jel sada sme da se komentarise nesto... :(

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP