Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SOCIJALISTA DUŠAN ĐAKOVIĆ SAKRIO IMOVINU

Istraga protiv
Dačićevog tasta!

Autor: Ivan Ninić | 27.06.2013 - 16:00:00h | Komentara: 5

Agencija za borbu protiv korupcije pokreće istragu protiv Dušana Đakovića, tasta premijera Ivice Dačića, zbog neprijavljivanja funkcija i imovine nakon reizbora na funkcije zamenika predsednika Opštine Rakovica i člana UO „Beogradskog sajma“, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Dušan Đaković

Dušan Đaković

 

U Agenciji za borbu protiv korupcije tvrde da to što je u pitanju premijerov tast neće uticati na njihovu odluku da Đakovićev slučaj bude
istražen i procesuiran

Kako saznajemo ni skoro godinu dana od reizbora na funkciju zamenika predsednika opštine Rakovica socijalista Dušan Đaković nije Agenciji prijavio novu funkciju i imovinu, kao ni imovinu svoje supruge. Nadležni iz te opštine su svoju obavezu ispunili, tako što su Agenciji 11. 7. 2012. godine dostavili obaveštenje da je Đaković šest dana ranije preuzeo funkciju, dok je u roku od 30 dana on lično bio dužan da podnese imovinski izveštaj. Tast premije

Ivica i Sanja Dačić | Foto: FoNet

 ra Dačića je istu obavezu propustio da izvrši i nakon stupanja na funkciju člana UO „Beogradskog sajma“.

- Proverom službene evidencije utvrđeno je da je imenovani podneo izveštaj Agenciji 29. 1. 2010. godine, te da po ponovnom stupanju na funkciju zamenika gradske opštine Rakovica i ponovnom stupanju na funkciju člana UO privrednog društva „Beogradski sajam“ nije podneo izveštaj -piše u odgovoru koji je „Alo!“ zvanično dobio od Agencije za borbu protiv korupcije i dodaje se da će shodno tome protiv Dušana Đakovića Agencija „preduzeti zakonom propisane mere“. U toj instituciji objašnjavaju da je 20. maj bio poslednji dan kada je u elektronskoj formi Đaković trebalo da podnese imovinski izveštaj o funkcijama i prihodima, ali da ni ovog puta to nije učinio. Izvor „Alo!“ iz Agencije tvrdi da činjenica da je u pitanju tast premijera svakako „neće uticati na njihovu odluku da on narednih nedelja bude istražen i procesuiran“.

Ivica i Sanja Dačić

Ivica i Sanja Dačić | Foto: FoNet

Ukoliko se ispostavi da je u konkretnom slučaju prekršen zakon, Agencija bi drugom čoveku opštine Rakovica mogla da izrekne meru upozorenja ili meru preporuke za razrešenje sa funkcije. Takođe, zbog neprijavljivanja novih funkcija, Đakoviću preti dvostruko novčano kažnjavanje u rasponu od 50.000 do 150.000 dinara. Ukoliko se pak ispostavi da je premijerov tast bilo šta od imovine prikrio, Agencija ima i ovlašćenje da protiv njega podnese krivičnu prijavu. U njegovoj ranijoj imovinskoj karti piše da poseduje stan od 70 kvadrata, vikendicu od 60 kvadrata sa 11 api placa i zemljište površine 1,3 ha iz nasledstva, za koje nije izvršena konačna podela. Po osnovu obavljanja obe javne funkcije Đaković je do sada mesečno inkasirao 121.000 dinara.

Osim što je otac Sanje,supruge premijera, Đaković je od osnivanja predsednik SPS u Rakovici. Na funkciji zamenika predsednika opštine bio je od jula 2008. godine do jula 2012. godine, da bi ga reizabrala nova koalicija u toj opštini. Rešenjem koje je potpisao njegov zet Dačić, Đakovića je Vlada Srbije 20. maja ove godine razrešila, a potom ponovo imenovala za člana UO „Beogradskog sajma“ gde je bio od decembra 2009. Iako smo pokušali da kontaktiramo sa drugim čovekom Rakovice u njegovom kabinetu nam je rečeno da je na godišnjem odmoru.

Tast Branka Ružića kolekcionar funkcija!
Za razliku od tasta premijera, tast šefa poslaničke grupe i potpredsednika SPS-a Branka Ružića Ljubiša Đurović, uredno prijavljuje svoje funkcije i imovinu. On je od 2010. godine do danas Agenciji za borbu protiv korupcije pet puta prijavljivao promene funkcija u svojoj imovinskoj karti. To isto je ažurno učinio i prošle godine, nakon što je po drugi put reizabran na funkciju zamenika predsednika Opštine Palilula. Pored ove funkcije koju trenutno obavlja, Ružićev tast je predsednik UO OKK „Beograd“, predsednik Skupštine FK „BSK Borča“, član GO SPS i predsednik O.O. SPS Palilula. Đurović je bio član Skupštine „Elektroizgradnje“ d.o.o. (2006-2011), član UO „Srpske banke“ (2006-2010) i član UO „Studio B“ (2008-2010). Od imovine prijavio je da poseduje stan od 50 metara kvadratih, plac od 6,42 ara, kao i 100 odsto udela u firmi „Paling“ d.o.o. iz Beograda.

Poslednji komentari
  • ana Vreme: 27.06.2013 17:27h

    Pljacka u reziji SPS.sveje poznato.

  • momazver Vreme: 28.06.2013 05:42h

    uuuuu,ala ce da ga kazneee....a ostavka,razresenje..kako rece njegov zet u skupstini..nista smesnije nisam cuo...

  • dana Vreme: 28.06.2013 12:49h

    Krupne ribe ne odgovaraju za tako nešto, ameni isključili struju za 7.000,00 din. a ne radim i nemam primanja.

  • Bubi Vreme: 28.06.2013 21:53h

    Ovi veciti kadrovi SPS-a, zasigurno ne poseduju elementarne uslove da obavljaju navedene funkcije i da budu clanovi navedenih UO-a. Moje izvinjenje se podrazumeva, pod uslovom, da su u medjuvremenu kao i mnogi drugi nezamenjivi kadrovi, zavrsili SPS-ov Megatrend univerzitet. Jedno vreme behu aktuelne price o kupovini kojekakvih diploma, pa se sa tim stalo. Zasto? Imali bi nadlezni organu u toj oblasti kriminala mnogo,mnogo posla.

  • mima Vreme: 17.08.2013 14:15h

    Ako su ovo kriminalne radnje, onda je taj SPS pun kriminalaca. A zetovi, kao ne poznaju propise, lepo su uhlebili tastove, treba da ih je sramota.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP