Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

LEPO

Italijani proglasili Beograd novim Berlinom!

Autor: Tanjug | 25.09.2014 - 20:44:00h | Komentara: 0

Najčitaniji italijanski dnevni list, Corriere della Sera pisao je danas o Beogradu nazvavši ga "Beograd- novi Berlin", saopštila je Turistička organizacija Srbije (TOS).

Knez Mihailova Beograd

Foto: FoNet

Kako se navodi u saopštenju, TOS je u julu ove godine, u okviru jednog u nizu studijskih putovanja za novinare, ugostila i novinarsku ekipu najpoznatijeg italijanskog turističkog magazina DOVE, deo grupe RCS - Corriere della Sera.
Novinarka Ornella D'Alešio i fotograf Vittorio Gianella boravili su u Srbiji nekoliko dana sa ciljem promocije turističkih potencijala i kulturno istorijskog nasleđa naše zemlje i prestonice.
Tokom boravka novinari su obišli brojne lokacije u glavnom gradu, među kojima su Kalemegdan, Skadarlija, Hram Svetog Save, ali naročitu su pažnju posvetili "novom licu" Beograda: potez od "Beton" Hale do Mikser House-a, Novi Beograd, kao i Belgrade Design District.
- Italijanska javnost sve učestalije gleda na Srbiju i na Beograd kao novu i blisku turističku destinaciju - ističe se u saopštenju i dodaje da nakon velike reportaže u "DOVE Magazin-u", današnji članak potvrđuje interesovanje izdavača, a time i široke publike prema Srbiji i Beogradu.
U uvodnom delu današnjeg novinskog članka, Beograd je predstavljen kao moderan, vitalan, kreativan, ali i kulturno briljantan evropski grad.
Beograd i Srbija sve su više prisutni kao turistička destinacija na italijanskom tržištu, kako u medijima tako i u ponudi turističkih operatora, zaključeno je u saopštenju.
 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP