Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

DETALJI DRAME U DOMU BIVŠEG GRADONAČELNIKA BEOGRADA

Iva branila majku Ružicu od Đilasa!

Autor: Radmila Briza | 11.12.2014 - 20:45:00h | Komentara: 11

Telefoni roditelja Ive Đilas ne prestaju da zvone od juče ujutru! Brojni njihovi prijatelji hteli su da znaju kako su, pošto su pročitali u medijima da je njihov zet Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda, u subotu oko 21.30 napravio pravu dramu u stanu u vračarskoj ulici Patrijarha Varnave pretukavši svog tasta Slobodana Pelevića, koji je završio u Urgentnom centru, i nasrnuvši i na Ružicu, majku svoje supruge Ive.

Branila oca  i majku: Iva Đilas

Branila oca i majku: Iva Đilas | Foto: Zoran Ilić


- Dragan je ušao u stan. Doneo je dete koje je zaspalo u autu, pošto je ceo dan provelo s njim. Kada je ušao, Ružica ga je pitala: „Dobro, dokle ćeš više da nas maltretiraš? Mi smo stari i bolesni ljudi.“ U rukama je u tom času držala šerpicu u kojoj je bila čorba od paradajza i kutlaču. On je krenuo na nju da je udari, a Iva je raširila ruke i stala između majke i Đilasa. Rekla mu je: „Nemoj da mi diraš roditelje!“ - bilo je prvo što su čuli prijatelji te porodice kada su ih pozvali, saznaje „Alo!“.

Tašta držala šerpu i kutlaču, on video nož: Dragan Đilas

Tašta držala šerpu i kutlaču, on video nož: Dragan Đilas | Foto: Vladislav Mitić

Đilas: Neću da pričam loše o majci svoje dece!


Dragan Đilas ni juče nije hteo da daje izjave za medije povodom celog slučaja: „Ostajem pri stavu da o svom privatnom životu nikada ne govorim, a neću da dajem izjavu jer bi u negativnom kontekstu govorila o majci moje dece.“

Kako su nesrećni ljudi pričali, Đilas je u tom trenutku počeo da se unosi Ivi u lice.
- Vikao je. To je prenulo Ivinog oca Slobodana, koji je tada bio na spratu sa prehlađenim unukom. Čim je čuo viku, sišao je. Njemu je Đilas bio okrenut leđima. Odgurnuo ga je kako bi ga udaljio od Ive. Đilas ga je ščepao za donji kraj majice, prebacio mu ga preko glave i bacio ga na pod. Pesnicom ga je udarao u slepočnicu. Slobodan je ustao. Potom su se njih dvojica rvali, a Iva je pokušala da ih razdvoji - otkriva naš sagovornik blizak porodičnim prijateljima.

Zgrada u kojoj se odigrala porodična drama Đilasovih

Zgrada u kojoj se odigrala porodična drama Đilasovih | Foto: Oliver Bunić

 
Ružica i njena ćerka Iva pozvale su komšije da budu svedoci tog svojevrsnog nasilja u porodici. Iva je potom dva puta zvala policiju, ali policajci nisu došli. Đilas je u međuvremenu napustio stan. Otišao je stepenicama.

- Mlađe dete je sve vreme gledalo kako otac maltretira majku i udara dedu. Iva je potom sa još dve drugarice odvela oca na pregeld u Urgentni centar, a baba Ružica je ostala sa decom. Đilasova supruga odbila je pregled, ali je njen otac primljen. Pregledan je i pušten na kućno lečenje. Imao je ogrebotine na leđima, nagnječenja, modricu ispod oka. To sve, međutim, nije zahtevalo hospitalizaciju - bilo je sve što su juče prijatelji saznali od članova porodice.

Svađa nije izbila zbog para

Prema rečima porodičnih prijatelja, Slobodana i Ružicu užasno je pogodilo jučerašnje pisanje pojedinih novina da je svađa u kući izbila zbog novca, nekretnina, alimentacije ili imovine, jer to naprosto nije tačno.
- Slobodan nikome nije dao bilo kakvu izjavu o događaju i netačno je da je Đilas, dok je bio u stanu, zvao policiju, pošto je to bezuspešno pokušala da uradi Iva - kažu porodični prijatelji.

Saslušani u policiji

Dragan Đilas, njegova supruga Iva, njen otac Slobodan Pelević i njena majka Ružica dali su izjavu u policiji. Dok je Đilas tvrdio da ga je njega tašta napala nožem, Iva i njeni roditelji su, s druge strane, ispričali da je bivši predsednik DS-a prvo grubo odgurnuo Ivu, a zatim udario njenog oca Slobodana, zbog čega je on otišao u bolnicu. Dok su oni davali izjavu, sve vreme je bio prisutan zamenik tužioca Prvog osnovnog tužilaštva, koji se nije izjasnio o kvalifikaciji krivičnog dela. U Prvom tužilaštvu nam je rečeno da im još nije stigao policijski izveštaj i da će tek tada videti da li će i na koji način postupati u vezi s ovim slučajem. M. D.

Poslednji komentari
  • misho Vreme: 11.12.2014 07:34h

    obično, zbog nasilja u porodici izvršiocu kr.dela se odredi pritvor,oduzme vatreno oružje koje poseduje....ali mrežu tužioca postavljao je upravo ds dok je đilas bio premijer I predsednik ds

  • Kaja Vreme: 11.12.2014 21:11h

    Ne razumem zasto ga je tasta napala sa vrata sa sve vrucim supom i kutlacom? Mislim da je covek bio isprovociran. Tako to biva kad se zenis "titulom" DR..

  • Stojan Vreme: 12.12.2014 01:17h

    Ne daj pare,krvavo si ti to zaradio!

  • Maja Vreme: 12.12.2014 02:53h

    A što mu nije sipala vruće čorbice da jede malo, pa ipak joj je doneo uspavanu unukicu, koju je šetao i koja se umorila? Pa i on je živ čovek, a ovi Pelevići svi skočili na njega da ga vredjaju i biju! Djilas je dobro živu glavu izvukao! Sram ih bilo!

  • Talični Tom Vreme: 12.12.2014 05:06h

    Ko gubi ima pravo da se ljuti.Indijanci.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP