Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

EKSKLUZIVNO!

Ivana i Goran Karić zbrisali iz Srbije!

Autor: J. Paunović | 04.09.2013 - 23:00:00h | Komentara: 17

Ivana Mišković Karić, ćerka uhapšenog vlasnika „Delta holdinga“ Miroslava Miškovića, i njen suprug Goran Karić pre sedam dana odleteli su u London, gde će živeti narednih godina, ekskluzivno saznaje „Alo!”.

Ivana i Goran Karić: Put pod noge!

Ivana i Goran Karić: Put pod noge! | Foto: Dimitrije Goll

Supružnici su napustili Srbiju jer, kako saznajemo, nisu više mogli da izdrže pritisak i medijsku hajku koja se vodi protiv Miškovića.

- Ivana i Goran su se preselili u elitnu londonsku četvrt Vajkomb. Decu su upisali u školu i svojim porodicama su javili da su prezadovoljni uslovima za njih i mališane - priča za „Alo!“ izvor blizak porodicama.

Ivana i njen suprug odlučili su se za London jer Miškovići tamo imaju tri vile. „Sandej tajms” je već pisao da je Miroslav Mišković sinu Marku pre šest godina kupio vilu od neverovatnih 25,5 miliona funti u Kensingtonu u Londonu, a godinu dana ranije pazario je još dve kuće u elitnoj londonskoj četvrti Vajkomb, vredne 14,5 i 11 miliona funti.

Ivana Mišković Karić i Goran Karić: Nisu izdržali pritisak javnosti

Ivana Mišković Karić i Goran Karić: Nisu izdržali pritisak javnosti | Foto: Nenad Milošević

Mišković se brani sa slobode

Miroslav Mišković, njegov sin Marko i vlasnik „Nibens grupe“ Milo Đurašković privedeni su 12. decembra prošle godine zbog mahinacija prilikom privatizacije putarskih preduzeća. Tužilaštvo za organizovani kriminal je 9. maja podiglo optužnicu protiv Miškovića i još deset njegovih saradnika zbog sumnje da su te firme oštetili za 16,95 milijardi dinara i državni budžet za još 472 miliona dinara. Prvi je iz pritvora 4. aprila pušten Marko Mišković i određen mu je kućni pritvor i stavljena nanogvica. Krajem jula, na slobodu je pušten i Miroslav, koji je položio jemstvo od 12 miliona evra.

Ova jeftinija, od 11 miliona, bila je namenjena baš Ivani.
- Karići su rešili da se presele u London jer ne samo da su ostali bez kuće kad je jedna strana banka aktivirala hipoteku koja je pre nekoliko godina stavljena na Ivaninu kuću na Senjaku, već i zbog čitave halabuke oko njihove porodice posle hapšenja Miroslava Miškovića i zbog sve lošijeg poslovanja „Delte“.
Ivanina kuća bila je garancija za jedan od „Deltinih“ kredita - objasnio je naš sagovornik.

Inače, Miškovići poseduju i vilu u Užičkoj, luksuzne kuće u Los Anđelesu, nekoliko skupocenih vozila, kao i avion „cesna 650“. Spekuliše se da je u vlasništvu porodice Mišković 76 preduzeća.
Ipak, poslednjih meseci u štampi se govorilo da „Delta“ malo lošije posluje, kao i da je kuća Miškovićeve ćerke Ivane prodata na licitaciji upravo zbog problema u kojima se našla kompanija.
Miškovićeva imovina je zamrznuta pošto je pokrenuta finansijska istraga po Zakonu o oduzimanju imovine.
Uz to, „Delta“ ne posluje kao u „srećna vremena“, o čemu svedoči činjenica da je Mišković ove godine izbačen s liste najbogatijih u regionu, uprkos činjenici da je početkom 2011. prodao lanac marketa „Maksi“ i „Tempo“ za 932,5 miliona evra.
Poslednji komentari
  • ja Vreme: 05.09.2013 07:46h

    budes monopolista u srbiji ,zatim odes u inostranstvo da zivis i to je neki srbin?

  • momazver Vreme: 05.09.2013 08:19h

    pametno,s njihove strane..sramotno za nasu do pre godinu dana vlast. NEMOGUCE DA NISU ZNALI KOJE ,KOLIKO I KAKVO BOGATSTVO I NA KOJI N A C I N JE STEKAO MISKOVIC..i sada ako mu odrezu kaznu zbog lopovluka/samo u poslednjim marifetlucima/ to ce biti neka crkavica od 10 do 20 miliona dolara... FUJ..zasto fuj....pa zato sto je on svoj kapital stekao,ukrao,iscedio OVDE..perfidno izvrdavajuci uz prijateljsku naklonost politicara i pokvarenih i potkupljivih drzavnih i ekonomskih struktura,zakone,koji meni kucaju na vrata i seku struju zbog 10 hiljada duga,a on i njegovi I NJEMU SLICNI SRPSKI BIZMISMENI/oni neznaju kako se pravilno izgovara i pise ta rec/jos UCENJUJU drzavu.sve smejuci se u lice i drzavi i zakonima i N A R O D U...ej Srbijo medju sljivama

  • Primecujem Vreme: 05.09.2013 08:22h

    Pročitao sam pre par meseci da Goran Karić preuzima neki posao u Londonu, tako da bekstvo možda nije prava reč. Ali da im nije prijatno ovde, sigurno da nije. Nikome ne bi bilo.

  • Lara Vreme: 05.09.2013 09:02h

    Ne znam što se oko ovoga pravi buka, pa još pre par meseci je najavljeno da će Goran Karić voditi taj novi Deltin ogranak u Londonu. Osim toga za ovim bračnim parom ne postoji nikakva poternica niti šta slično da bi se zvali beguncima.

  • Paun Vreme: 05.09.2013 09:11h

    Ne znam da Delta lošije posluje, baš me zanima koliko firmi u Srbiji može da istrese 12 miliona evra u kešu za tri dana

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP