Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

BRANI OCA

Ivana Mišković: Mom ocu su unapred presudili

Autor: Nedeljnik | 28.03.2013 - 12:58:00h | Komentara: 11

Ćerka Miroslava Miškovića, Ivana Mišković Karić, u intervjuu za Nedeljnik, kaže da su njen otac i brat odlučni da pokažu da nisu krivi za ono za šta se terete. Ona je rekla da je Miroslav Mišković prihvatio da ga većina Srba ne podržava i da ga ne vole, ali da se nada da će ipak dokazati svoju nevinost.

Nakon pune dve decenije ćutanja, jedan član familije Mišković je za novi broj Nedeljnika, u velikom intervjuu na osam strana, otvoreno govori o usponu imperije "Delta" i tome kako je pritvor za Miroslava i Marka Miškovića uticao na porodicu, a kako na poslovanje jedne od najvećih srpskih kompanija.

Ivana Mišković Karić

Ivana Mišković Karić | Foto: Dušan Milenković

 - Srpskim političkim životom vlada populizam, tako da su se uvek najeftiniji i najsigurniji poeni mogli dobiti napadom na Miroslava Miškovića i sve imućnije ljude. Moj otac i brat su odlučni u nameri da pokažu da njihove krivice u svemu ovome nema. Imaju osećaj da su unapred okrivljeni i da je ovo "kazna bez zločina" - rekla je Ivana Mišković Karić za Nedeljnik.

Ona je kazala da je Miroslav Mišković prihvatio da ga većina u Srbiji ne podržava.
- S druge strane, nije se ni trudio da to promeni nego je jednostavno shvatio da je to tako. Rekao bih "Normalno je da me ne vole, i da sam ja čitao o nekom Miškoviću sve ovo što se piše da je radio i da radi pa i ja bih o tom čoveku imao loše mišljenje.
Prva dama Delta fondacije otvoreno je pričala i o tome kako dane u zatvoru provode njen otac i brat, o novoj vlasti, o Ivici Dačiću, Aleksandru Vučiću, Borisu Tadiću, prijateljstvu Miškovića i Milana Beka, o tome zašto je Fondacija Delta pisala patrijarhu Irineju jer ih nije pozvao na sednicu Društva za podizanje Hrama Svetog Save....
Ivana Mišković Karić je po prvi put u javnosti govorila i o tome da li je njen otac Miroslav Mišković finansirao stranke i presudno uticao na formiranje srpskih vlada.
- Nikada on sebe nije smatrao najačom figurom u Srbiji. Po definiciji on to ne može ni da bude. Država je uvek jača. I najslabija država je jača od najače kompanije. To je tako uvek i svuda - ispričala je, između ostalog, Ivana Mišković Karić za novi broj Nedeljnika.
Poslednji komentari
  • pag-zen cembata Vreme: 28.03.2013 13:32h

    Jadan onaj kome nevinost mere prepošteni Kurir i Informer.

  • Nebojsa Vreme: 28.03.2013 13:32h

    E,sada cu da se rasplacem koliko mi ih je zao i koliko smo gresni sto smo i posumnjali u njihovo postenje.

  • Maksa Vreme: 28.03.2013 13:54h

    Vrlo principijelno i odvazno se upustila u odbranu oca, brata, ali i proslosti, sadasnjosti i buducnosti svoje porodice. Ona moze da ima svoj ugao, svoju bol, svoje emocije, i da se sa time svi ne sloze, ali je ukazala na mnogo nepobitnih cinjenica vezanih za slucaj koji puni novinske stupce i sve to ucinila sa merom, nimalo ostrasceno. Izdigla se iznad nacina na koji su napadi njeni bliznji. Njen rad je njena legitimacija i tu nisu bile potrebne reci.

  • Kid Vreme: 28.03.2013 13:59h

    Kaze da je njen otac prihvatio da ga većina Srba ne podržava i da ga ne vole, ali da se nada da će ipak dokazati svoju nevinost. Jadno i bedno! Zar nam nije Kacin pre neki dan cinicno porucio da samo sloga Srbina spasava? Dok mi resavamo Miskoviceve kvaziafere, lesina vlasti siri smrad. Pa, to jedino i umeju, da lesinare. Poslednjeg uspesnog coveka u drzavi su proglasili neprijateljem i uzaludno pokusavaju da ga "odrze" krivim. Za nevinost ne pitaju ni pravdu, ni javnost. Da li ce Vucic i kompanija pokusati da dokazu koja kriminalna grupa je to podeneka stetu usled Miskovicevog postovanja, sta im je naneto na krivo? Cije li je privatne dzepove Miskovic to za kolike milione ostetio...

  • Rembrantov otac Vreme: 28.03.2013 14:32h

    Konačno se neko kulturno skrenuo pažnju na to da jednu porodicu razapinje vlast kad god ima dramu sa Kosovom ili EU. Oni su danas pogodne žrtve za bes ojađene Srbije koja je sve manja. A nigde ne može se čuti njihova strana, kao da za njih ne važi pravo na javnu reč i na odbranu. Ne poštuje se ni njihovo pravo na brzo i efikasno suđenje i ako mislite da je to zato što su oni MIškovići, upamtite: To bi se moglo desiti svima nama.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP