Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

KATASTROFA

Ivanjica: Sneg napravio štetu od 15 miliona evra! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 17.04.2014 - 10:34:00h | Komentara: 2

Šteta koje je voću naneo sneg u opštini Ivanjica, koji je na Goliji dostigao pola metra, prema prvim procenama iznose 10 do 15 miliona evra, izjavio je predsednik opštine Milomir Zorić.

ivanjica sneg

"Ovo je nezapamćeno, ne kada je reč o visini snežnog pokrivača, već o nastaloj šteti na malinama koje su skoro procvetale, kao i ostalo voće", kazao je Zorić Tanjugu, dodajući da niko nije slutio da će ovaj kraj zadesiti u sred proleća takva elementarna nepogoda.

Prema njegovim rečima, voćari ceo dan zovu opštinu i plaču, imajući u vidu da im je to jedini izvor prihoda.

"Na Bratljevu je put neprohodan jer je sneg visine 70 cm. Uništeni su malinjaci i voćnjaci, godina je izgubljena za ljude koji žive od ove delatnosti. Ne želim da budem dramatičan, medjutim, sve me to pogodilo kao čoveka i kao predsednika (opštine), budući da je, prema procenama, šteta izmedju 10 i 15 miliona evra samo kada je malina u pitanju", naveo je on.

Zorić napominje da će se putevi očistiti, međutim, kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja posledice su nesagledive za ovu godinu.

"Prihod od maline u ivanjičkoj opštini je bio na godišnjem nivou blizu 20 miliona evra, sutra će zasedati Štab za vanredne situacije i poljoprivredni stručnjaci kako bismo imali jasniju sliku o nastaloj šteti.

Nadamo se da će resorno ministarstvo i svi nadležni imati razumevanja i pružiti pomoć proizvodjačima kojima je ovo jedini izvor prihoda, kako bi se gubitak umanjio", zaključio je prvi čovek opštine Ivanjica.


Tagovi:

Poslednji komentari
  • Lazar Vreme: 17.04.2014 12:48h

    Crni papa iz Vatikana menja prirodne zakone sat teraju napred nazad. Instalirao je prko kaparisanih plaćenika u Beogradu HAARP u Barajevu. HAARP je antenski sistem na visokim čeličnim banderama pomoću koga se podiže i spušta atmosfera i utiče na vremenske prilike i neprilike. Osim uticaja na vrmenske prilike i neprilike HAARP izaziva i mentalne pormećaje, aneksiozna stanja itd..,

  • milan Vreme: 17.04.2014 15:54h

    Nazalost to je odgovor neba nama koji smo izabrali ovakvu Vladu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP