Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

Ivanović traži odgovore od Euleksa!

Autor: srna.rs | 24.08.2014 - 10:20:00h | Komentara: 0

NOVI SAD, 24. AVGUSTA /SRNA/ - Lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliver Ivanović pozvao je Euleks iz zatvora u Kosovskoj Mitrovici da konačno kaže kakve želi garancije da bi on bio pušten na slobodu do okonačanja postupka.



Ivanović je istakao da je država Srbija učinila sve što je mogla da uradi da bi on bio pušten na slobodu.

"Vođeni su razgovori s predstavnicima Euleksa u nekoliko navrata. Predsednik

Srbije Tomislav Nikolić je slučaj izneo na sednici Saveta bezbednosti UN u maju ove godine. Moji prijatelji iz Građanske inicijative su ovu temu isticali na svim sastancima sa ambasadorima zapadnih zemalja, EU i drugih međunarodnih organizacija, ali sam i dalje u zatvoru", rekao je Ivanović za novosadski "Dnevnik".

Ivanović kaže da mu nije jasno kako potparol Euleksa Migel Karvljao de Farija smije da kaže da neće biti pušten da se brani sa slobode bez obzira kakve garancije pružila Vlada Srbije.

"Ono što potparol Farija očito ne zna je da garancija Vlade Srbije predstavlja samo argument sudu da izuzetno restriktivnu meru zameni manje restriktivnom. Pritvor je krajnja mera, koja se izriče kao izuzetak, a ne kao pravilo, jer ja živim na Kosovu i nikad iz njega nisam odlazio. Objektivno bi sud i bez garancije Vlade Srbije morao biti ubeđen da neću napuštati Kosovo, odnosno da ću biti dostupan sudu", naveo je Ivanović.

Ivanović je već sedam mjeseci u zatvoru, nakon što je uhapšen neposredno uoči izbora za gradonačelnika sjeverne Mitrovice. Od tada mu je pritvor neprestano produžavan uz obrazloženje da bi mogao da utiče na svjedoke, kao i da postoji mogućnost od njegovog bjekstva, iako je Srbija u međuvremenu dala garancije da bude pušten da se brani sa slobode.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP