Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRĐAN ŠAJN UHLEBIO ĆERKU U MINISTARSTVU SPOLJNIH POSLOVA

Iz kafane u diplomatiju!

Autor: S. Vojinović | 02.12.2013 - 07:02:00h | Komentara: 26

Kad si deo vlasti, možeš sve! O tome svedoči i činjenica da je Srđan Šajn, lider Romske partije i narodni poslanik izabran na zajedničkoj listi sa vladajućim SNS-om, svoju ćerku zaposlio u Ministarstvu spoljnih poslova! Naime, Sanja Šajn (25) radi kao ataše za kulturu i medije u našoj ambasadi u Beču, saznaje „Alo!”.

Tata i ćerka: Srđan i Sanja

Tata i ćerka: Srđan i Sanja

Sanja Šajn, ugostiteljka i
ćerka lidera Romske partije,
radi kao ataše za kulturu i
medije u Ambasadi Srbije
u Beču, saznaje „Alo!”

Prema informacijama do kojih smo došli, Srđanova ćerka Sanja Šajn godinama je živela u Beču. Na društvenim mrežama pronašli smo još i da je zavšila privatni Pravni fakultet u Novom Sadu.

Međutim, Sanja pre odlaska u Ambasadu Srbije u Beču nije imala iskustva u diplomatiji, već je u MSP uletela iz - ugostiteljstva. Naime, prema podacima APR-a, ona je do pre četiri dana bila vlasnica STZUR „Cezar”, sa sedištem u Beogradu, čija su delatnost restorani i pokretni ugostiteljski objekti.

Naš izvor iz MSP-a kaže da je skandalozno da je Šajnova ćerka po dolasku u ambasadu i dalje bila vlasnica privatne firme.

- Ona je po dolasku za atašea morala odmah da ugasi firmu, jer njoj radni odnos ide preko MSP-a. Ovako ispada da je pre podne mogla da radi u diplomatiji, a po podne da prodaje pljeskavice. A da ne govorimo o tome da se za atašea postavljaju ljudi koji, pored fakulteta, imaju iskustvo, u ovom slučaju u kulturi i medijima, ili da su bar nekoliko godina zaposleni u MSP-u - priča naš sagovornik i tvrdi da je Srđan Šajn i od prethodne garniture na vlasti tražio da mu zaposli ćerku u ambasadi u Beču.

Srđana Šajna pitali smo zašto je baš njegova ćerka dobila mesto atašea, a ne neki drugi pripadnik romske populacije.

- Vlada je pokrenula inicijativu za zapošljavanje Roma u državnoj administraciji, tako da je ona na osnovu toga stažirala u MSP-u, konkurisala za ovo mesto i u Beču je od maja ove godine. Ona govori pet jezika - slovački, srpski, nemački, engleski i romski. Nikakve usluge nisam tražio ni od sadašnje, ni od prošle vlasti, pa ni da mi zaposle ćerku.
Znate li vi da je na moje insistiranje u Skupštini, a ja sam jedini poslanik Romske partije, zaposlen jedan Rom pravnik kod zaštitnika građana pre nego što je Sanja dobila posao? A pokrenuo sam inicijativu u Ministarstvu zdravlja da se zaposli 25 Roma, kao i da Romi budu zapošljavani i u ostalim organima državne uprave - objašnjava Šajn.
On ne zna kada je njegova ćerka ugasila firmu.

- Znam da je restoran u ulici Nikole Spasića koji je ona vodila zatvorila bar pet meseci pre nego što je postala ataše, a nemam saznanja kada je zvanično ugasila firmu - kaže Šajn.

Sanja na radnom mestu u Beču

Sanja na radnom mestu u Beču

Firmu ugasila 26. novembra!
Zanimljivo je da je Sanja Šajn, prema podacima iz APR-a, firmu ugasila tek 26. novembra, istog dana kada smo MSP-u uputili zvaničan zahtev da nam odgovore na osnovu kojih kriterijuma i kvalifikacija i na čiji je zahtev i kada imenovana za atašea. Umesto konkretnog odgovora dobili smo sledeće: „Sanja Šajn je zaposlena kao ataše u Ambasadi RS u Beču. Ima potrebne kvalifikacije i tečno govori nemački”.
Pozvali smo juče i Sanju u nameri da nam kaže kako se zaposlila u ambasadi i zašto firmu nije odjavila ranije.
- Vrlo ljubazno od vas što ste zvali, ali mi imamo instrukcije da ne možemo da dajemo izjave. Obratite se Ministarstvu spoljnih poslova - rekla je kratko.

Poslednji komentari
  • KIKI Vreme: 02.12.2013 07:30h

    NEMA CUDJENJA U OVIJ VLADI MOZE SVAKO DA DODJE I BUDE PRIMLJEN.DALI JE SA SPLAVA ILI IZ BIRTIJE ILI SA KUPLJENOM DIPLOMOM.VLADA NAM JE VELIKODUSNA I JAKO GLASNA.SVS ZA NASE GRADJANE I ZA NASU DECU ,A DECICA NAM UMIRU KAO MRAVI LJI SVE ZA NASE GRADJANE.

  • momazver Vreme: 02.12.2013 08:13h

    Po poslednjoj recenici,iskustvo u diplomatiji vrlo brzo tice. A sad bez sve sale..niko u ministarstvu nezna koliko srpskih Roma ima u Becu,niko nezna kako su i koliko povezani i sa kim..niko nezna kolikim kapitalom oni raspolazu/*mrtvog* ga vidimo ovde u pucan u vile u PRAZNIM selima/.Pitajte *beclije* da li im je iko iz ambasade ZAISTA pomogao.. NE, svi ti atasei i ataseice samo /su/ se svrckaju po Beci i hvale se kao boze moj ja sam u diplomatiji,u BEC. Jeste da ovo oko Sijanove cerke izgleda malo *nategnuto*,ali je ljudskije nego *upucavanje* kadrova Dane Draskovic ,po CELOM svetu,od kojih drzava nije imala niti ima ikakovu korist/osim Dane..da tamo ima gde da spava kako vi napisaste/, a Sanja ce vrlo brzo imati priliku /na sih 5 jezika i iskustvom iz kafane,kako vi napisaste, *pogodi*romsku zicu...a ako ne uspe,da se brate vrati na *stimovanje*-opoziv.

  • Aleksandar Vreme: 02.12.2013 08:18h

    A gospodine da inicirate u Skupštini da se zaposli jedan zaštitnik građana koji će ostale ljude u Beogradu i Srbiji da brani od vaših humanista koji po beogradu prave haos i anarhiju.

  • Zdravko Vreme: 02.12.2013 08:27h

    Ahahahahahaha Slovacki je sigurno naucila dok je radila sa konobaricama iz slovacke po Becu, iskreno bih voleo da cujem i njen Nemacki i Engleski sa Romskim naglaskom, a bas me zanima koji je to "Fakultet" zavrsila ova dama mozda onaj isti sto i Toma Diploma

  • milan Vreme: 02.12.2013 08:57h

    Kod Naprednjaka se sve moze,samo kazi sta zelis!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP