Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEVEROVATNO

Iz popravnog doma
- na fakultet!

Autor: Tanjug | 28.01.2013 - 15:05:00h | Komentara: 0

Osamnaestogodišnji štićenik kruševačkog vaspitno - popravnog doma, M.T iz Kuršumlije iskoristio je tri i po godine, koliko se nalazi u ovoj ustanovi, da pored dva zanata i završene srednje škole za prehrambenog tehničara, upiše i Visoku strukovnu školu za industrijski menadžment.

Osnovnu školu M.T. je završio u Kuršumliji sa prosekom 5.0 i dobitnik je Vukove diplome, a onda su ga, kako je rekao novinarima, nezrelost i nerazmišljanje doveli do vaspitno - popravnog doma.

Knjige

Iskoristio vreme iza rešetaka da se školuje | Foto: foter.com

"Splet nekih nesrećnih okolnosti i nerazmišljanje su me doveli ovde kada sam imao 15 godina, i ove 3, 5 godine sam iskoristio da poboljšam svoje obrazovanje” - rekao je M.T. posle obeležavanja školske slave Svetog Save u kruševačkom VP domu.
Jedan od najobrazovanijih štićenika završio je dva zanata, za pekara i alatničara, kao i četvorogodišnju srednju školu, obarzovnog smera - prehrambeni tehničar. Ističe i da mu veoma znači što mu na diplomi neće pisati da je školu završavao vanredno, u vaspitno - popravnom domu.
"Moja diploma će biti ista kao i kod ostalih koji su školu završavali na slobodi", rekao je M.T. i dodao da je visoku strukovnu školu upisao jer ima kapacitet i želju da uči.
Ističući da će od marta najverovatnije biti na slobodi, M.T. je izrazio nadu da će obrazovanje nastaviti kao redovan student.
Sebe vidi kao budućeg menadžera ili privrednika, a po završetku Fakulteta, kaže da će se vratiti u Kuršumliju kako bi bio od pomoći svojoj porodici, koju čine roditelji i dva brata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP