Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

RTS

Izabran direktor Radio Beograda i urednici TV programa

Autor: RTS | 20.07.2015 - 20:07:00h | Komentara: 2

Upravni odbor Radio-televizije Srbije izabrao je na današnjoj sednici, na predlog generalnog direktora javnog medijskog servisa, direktora Radio Beograda i glavne i odgovorne urednike TV programa.

Novi rukovodioci i urednici RTS-a su:

Milivoje Mihajlović

Milivoje Mihajlović | Foto: Vlada Srbije

Milivoje Mihajlović, direktor Radio Beograda
Rođen je 14. oktobra 1958. godine u Prištini. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini, odsek književnost, 1983. godine. Novinarsku karijeru započeo je u prištinskom dnevnom listu „Jedinstvo". Radio je kao dopisnik agencije Tanjug sa Kosmeta i Radio-televizije Beograd, kao i Bi-Bi-Sija na srpskom jeziku. Osnovao je Medija centar u Prištini. Direktor je Kancelarije za saradnju s medijima Vlade Republike Srbije.

Nenad Lj. Stefanović

Nenad Lj. Stefanović | Foto: Emil Čonkić

Nenad Lj. Stefanović, glavni urednik Informativnog programa TV
Rođen je 13. avgusta 1956. godine u Zemunu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, smer novinarstvo, 1980. godine. Završio je specijalizaciju na Svetskom institutu za novinarstvo u Minesoti 1991. godine. Novinarstvom je počeo da se bavi 1980. godine u dnevnom listu „Večernje novosti". Pre dolaska u RTS, radio je u nedeljniku „Vreme" i kao specijalni izveštač iz Haškog tribunala. Poznat je po tome što je bio jedini jugoslovenski izveštač iz Istočnog Berlina 1989. godine u vreme pada Berlinskog zida.

Nebojša Bradić i Boda Ninković

Nebojša Bradić

Nebojša Bradić, glavni urednik Kulturno-umetničkog programa TV
Rođen je 3. avgusta 1956. godine u Trsteniku. Diplomirao je pozorišnu i radio režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. U Kruševačkom pozorištu radio je kao reditelj, umetnički direktor i upravnik. Na poziciji upravnika bio je u Ateljeu 212 , Narodnom pozorištu, kao i u Beogradskom dramskom pozorištu. U Knjaževačko-srpskom teatru bio je umetnički direktor. Za ministra kulture i informisanja u Vladi Republike Srbije izabran je 2008. godine. Dobitnik je mnogobrojnih pozorišnih nagrada.

Olivera Kovačević je razgledala izložene haljine, pa pretpostavljamo da će neku izabrati za svoju emisiju

Olivera Kovačević | Foto: Zoran Ilić

Olivera Kovačević, glavni urednik Zabavnog programa TV
Rođena je 23. marta 1967. godine u Zrenjaninu. Diplomirala je sociologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Karijeru je započela na TV Politika, gde je radila od 1993. godine, zatim je na televiziji Pink vodila autorsku emisiju „Klopka", a potom i na BK televiziji. Autor je i voditelj emisije „Da Možda Ne" na RTS-u.
Ilija Cerović, glavni urednik Obrazovno-naučnog programa TV
Rođen je 30. maja 1961. godine. Diplomirao je arheologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. U Naučnoj redakciji Televizije Beograd je od 1991. godine. Autor je i urednik više od 200 emisija, intervjua i serija naučnoistraživačkog, dokumentarnog i naučnopopularnog žanra. Učestvovao je na najvećim međunarodnim festivalima arheološkog filma. Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i nagrada.
Upravni odbor RTS-a doneo je 2. juna odluku da raspiše konkurs za imenovanje najviših rukovodilaca Javne medijske ustanove Srbije, a konačna lista kandidata objavljena je 16. jula, tri dana posle otvaranja i evidentiranja kandidatura.
Izbor preostalih rukovodilaca, direktora Televizije Srbije i radijskih urednika obaviće se naknadno.
Rok za izbor je najkasnije 45 dana od otvaranja prijava.
 
Poslednji komentari
  • dt Vreme: 20.07.2015 21:10h

    Zivo me zanima koju su rupu u Zakonu sada pronasli pa Nenad LJ Stefanovic boravi na ovoj funkciji evo sada treci mandat. Jedva cekam da cujem objasnjenje. Osim Ilije Cerovica, za njega svaka cast, ovo ostalo...../Olivera K, N.Bradic, N.LJ.Stefanovic/

  • kragujevcanka Vreme: 20.07.2015 23:22h

    Nije Knjazevacko nego Knjazevsko-srpski teatar u Kragujevcu

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP