Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

POSLE KOSOVA SLEDI IZLAZAK NA BIRALIŠTA

Izbori u oktobru!

Autor: I. K. | 05.04.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Vanredni parlamentarni izbori najverovatnije će biti održani u oktobru, saznaje “Alo!” od izvora iz vrha vlasti.

Raspisivanje izbora  pre rešenja kosovskog  čvora vlast smatra  neodgovornim  potezom

Raspisivanje izbora pre rešenja kosovskog čvora vlast smatra neodgovornim potezom | Foto: Nebojša Raus

Posle izjašnjavanja o briselskoj ponudi i zemljotresa koji će ono izazvati na političkoj sceni, Srpska napredna stranka sprema se da održi na okupu vladajući većinu do rane jeseni, a onda raspiše vanredne izbore.


- Iako se pominjao i juni, očigledno je da bi to bilo suviše brzo posle Brisela i tumačilo bi se kao neodgovorno, s obzirom na tešku situaciju na Kosovu. Dijalog s Prištinom je sve nas doveo u vrlo nezavidnu poziciju i sada na dnevni red dolaze izbori. Iako odnosi unutar vladajuće koalicije nisu sjajni, SNS će je održati barem do rane jeseni, što je najrealniji termin za izbore. Oktobar za sada figurira kao pravi tajming, kada će se stvari koliko-toliko sleći - objašnjava naš izvor.

Prvi je vanredne parlamentarne izbore pomenuo predsednik Srbije Tomislav Nikolić, koji je rekao da do njih može doći i ako bude i ako ne bude dogovora u Briselu.

Javna je tajna da izbori trenutno najviše odgovaraju naprednjacima i socijalisti će nastojati da ih izbegnu ako ikako mogu. Na tom tragu se tumači i izjava lidera SPS-a Ivice Dačića, koji je Nikoliću uzvratio pitanjem: zašto se ne bi razmišljalo i o predsedničkim izborima. Dačićeva potpredsednica Dijana Vukomanović juče je naglasila da izbori uopšte nisu tema.

- Što se SPS-a tiče, nisu tema ni za sad, a ni u dogledno vreme. Čak i da dogovor ne bude postignut, ne treba ići na izbore. Vlast ne vidi razlog za izbore, a opozicija nema snage da ih izdejstvuje - poručila je ona.

Dijana Vukomanović

Dijana Vukomanović | Foto: RAS

Vukomanovićeva: Vučićev put u Brisel pokazao konsenzus!


Dijana Vukomanović je izjavila da je za Prištinu potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i dalje radikal, a njegovo nuđenje ostavke tokom pregovora u Briselu ona je nazvala performansom.
- Analitičari treba da ocenjuju performans vicepremijera Vučića. To je bio veliki rizik u odlučujućoj rundi proširiti sastav srpske delegacije, ali istovremeno mislim da je to jako dobar potez koji je pokazao konsenzus vladajuće koalicije. S druge strane, to je sigurno za prištinsku stranu predstavljalo faktor iznenađenja. Mislim da njihova strana nije bila spremna da sagleda vicepremijera Vučića u državničkom svojstvu, nego ga je još uvek gledala kao političara jedne stranke čiji o više nije lider, mislim na Srpsku radikalnu stranku - izjavila je potpredsednica SPS-a.

Poslednji komentari
  • Doka Vreme: 05.04.2013 07:17h

    Srpsko društvo je , po ovome i ovakvima, bolesno kad je dovelo na vlast nekog ko to ne zaslužuje ko zastupa interese naroda tako što gleda svoje lične interese i prodao bi sve za "svoju kožu"... Ali Vučić dokazuje da su patriotske snage u većini i da će poraziti one koji su na ovakav način rušili Srbiju !!!

  • mama Vreme: 05.04.2013 13:54h

    Galenik?

  • Гојко Мрњавчевић Vreme: 05.04.2013 17:01h

    Вучић да преда Косово. па онда избори да онда Чеда, Млађо и Чанак дотуку Србију. Поштен и заслужен резултат.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP