Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ALEKSANDAR VUČIĆ

Izbori u ovom trenutku nisu potrebni Srbiji

Autor: Tanjug, B92 | 01.05.2013 - 19:10:00h | Komentara: 4

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u ovom trenutku izbori nisu nešto što je potrebno Srbiji, ali da su u SNS napravljene interne analize rada ministara iz te stranke i direktora javnih preduzeća. Vučić je naveo da je uveren da i u narednih desetak dana niko o temi rekonstrukcije neće govoriti u Srbiji, ali da će se posle toga i o toj temi razgovarati.

"Siguran sam da u narednih desetak dana niko o tome neće govoriti u Srbiji. A da li ćemo posle toga o tome razgovarati, hoćemo i nemamo problem da pravimo analizu", rekao je Vučić za B92 i dodao da su naprednjaci napravili interne analize rada direktora javnih preduzeća i ministara koje je predložila SNS.

Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić | Foto: Beta

 On je precižirao da će se sa tim ići pred Glavni odbor SNS, a onda će članovi stranke da odluče šta misle o njihovom radu.

"Kažite mi kada time (rekonstrukcijom vlade) uopšte se da se bavimo? Kada je bila prilika da o tome razgovaramo?", rekao je Vučić na pitanje da li se odustalo od rekonstrukcije vlade.
Vučić je rekao i da se u ovom trenutku ne razmišlja o izborima i da postoji stav da to nije potrebno Srbiji u ovom trentku.
"Da li će to biti tema za desetak dana zbog neke nove čudne situcije, to čovek u Srbiji nikada ne može potupno da isključi. Da li je to nešto što građani Srbije žele? Pa, nije", rekao je Vučić.
 - Briselski sporazum mora biti sproveden a samo je pitanje kako to uraditi uz saglasnost Srba sa KiM - izjavio je Vučić i dodao da će Srbija učiniti sve da dobije datum za početak pregovora sa EU, a da ne sruši svoju državnost.
"Ako sporazum sa Prištinom potpiše neko iz Vlade i to prihvati Skupština onda je jasno da se mora sprovoditi. Samo je pitanje kako da to uradimo sa saglasnošću našeg naroda, a ne protiv njegove volje", rekao je Vučih za B92 i najavio da će u periodu od 7. do 12. maja otići na sever Kosova.
On je naveo da se do rešenja može doći i da sve više ljudi na severu Kosova to razume i "zna da ne mogu nekakve marginalne grupe da menjaju volju naroda u Srbiji i da menjaju vlast u Srbiji iako se nekima to prvih dana učinilo da mogu".
Prema njegovim rečima, Beograd razume strahove Srba sa severa KiM i to pokazuje velikim strpljenjem, trpeljivošću, "čak i neodgovaranjem na prljavu kampanju koja se protiv nas vodi".
Vučić je dodao da očekuje da se razgovori nastave, ističući da s druge strane, i u Briselu moraju da znaju da može biti implementirano samo ono što je napisano u sporazumu.
"Ako neko nešto hoće da implementira, mora da implementira ono što je napisano u sporazumu, a ne ono što je hteo, a nije mu uspelo da uđe u sporazum. Taj plan implementacije nije gotov. To je predlog albanske strane i ništa više od toga. Mi pravi plan nismo prihvatili, nismo ga dobili", rekao je prvi potpredsednik vlade.
Vučić je istakao da je Srbija "sve vreme u trci s vremenom i da neće izgubiti to vreme" i dodao:

"Ako me pitate da li će Srbija učiniti sve da dobije datum... Učiniće sve, a da ne sruši svoju državnost."
Na pitanje treba li sporazum potpuno da bude primenjen do kraja juna i odluke Brisela o datumu za Srbiju on je rekao da je "apsolutno nemoguće" i da je "sumanuto" da neko od Srbije to očekuje.
"Mislim da očekuju plan implementacije do 25. juna, pre nego što se izađe sa konačnim izveštajem. Ja se nadam da ćemo do toga plana doći, ali nam je za plan implentacije potrebna saradnja Srba sa Kosova", kazao je Vučić.
Poslednji komentari
  • suzana Vreme: 01.05.2013 19:39h

    A u cije ime Vi govorite

  • Mica Vreme: 01.05.2013 21:45h

    Pa,govori u ime Brisela,naravno,oni znaju sta je najbolje za nas ! Barem se ne moramo muciti i razmisljati..:)

  • mima Vreme: 01.05.2013 21:56h

    Pod hitno smeniti sve do jednog predsednika opstina na severu Kosova i Metohije, jer ometaju dogovor postignut izmedju Pristine i Beograda u Briselu! Oni svojim ponasanjem koce razvoj Srbije i put ka EU.

  • Pavle Vreme: 02.05.2013 11:18h

    Izbori nam ni u kakvoj varijanti ne trebaju!!! Izbori su Cirkus koji su smisloli katolički jezuiti iz Vatikana za sluđivanje masa. Projekat zvani Izbori je radio Yale University po narudžbini Vatikana. Naš jedini izbor je da Čuvari revolucije Crnoruki …. na Terazijama i oko Miletićevog spomenika ili ovde ni jedno srpsko uvo neće ostati!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP