Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

ERDOGAN BAKIROVA VEZA SA “MUSLIMANSKIM BRATSTVOM”

Izetbegovića sa islamistima povezali Turci!

Autor: Svetlana Vojinović | 20.07.2015 - 20:00:00h | Komentara: 1

Bakir Izetbegović je preko turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana postao uticajni član organizacije „Muslimansko bratstvo“, koja je iznedrila i zloglasnu terorističku oraganizaciju Al Kaida i njene lidere Osamu bin Ladena i Ajmana al Zavahirija, saznaje „Alo!“. Član ove organizacije je i bivši reis Islamske zajednice BiH Mustafa Cerić. Naš izvor iz bezbednosnih struktura otkriva da je Izetbegović “muslimanski brat” još od sredine devedesetih.

Veza sa „Muslimanskim  bratstvom“: Erdogan

Veza sa „Muslimanskim bratstvom“: Erdogan | Foto: AP

- Izebtegović je vrlo poštovao Erdogana još pre nego što je aktivno počeo da se bavi politikom. Ulaskom u politiku, on je postao vrlo blizak sa sadašnjim predsednikom Turske. Upravo ta bliskost je uticala da postane član „Muslimanskog bratstva“. Osim Izetbegovića, u tu organizaciju, iz koje je ponikao i Bin Laden, učlanjeni su skoro svi visoki funkcioneri Stranke demokratske akcije (SDA), ali i bivši glavni muftija u Bosni Mistafa Cerić.

Pod lupom i političar iz Sandžaka!


- Za Kosovo i jug Srbije ne postoje podaci prisustva „Muslimanskog bratstva“ jer su Albanci više okrenuti Albaniji i Americi. Može se reći da ih nema ni u Sandžaku, ali za službe je interesantan jedan političar iz tog kraja. I on je već duže vreme pod našom opservacijom - dodaje naš izvor.

On je veoma cenjen u Partiji pravde i razvoja (AKP) predsednika Erdogana, a vrlo je aktivan i uticajan i među “muslimanskom braćom”. Zato i ne čudi činjenica da upravo Turska ima najveći uticaj u Bosni. „Muslimansku braću“ su još 1928 godine programirali Englezi, veliki industijalci, vrlo uticajni i bogati ljudi, a uporište tog bratstva je u Kataru - priča sagovornik „Alo!“.

NVO „Ratni koledž SAD“ i još nekoliko oraganizacija, u izveštaju “Islamizam i bezbednost u BiH”, navode “da je Izetbegović povezan s ‚Muslimanskim bratstvom‘, od kojeg su kasnije nastali Al Kaida i ISIS.

Turski faktor:  Izetbegović i Cerić  sa turskim premijerom Davutogluom

Turski faktor: Izetbegović i Cerić sa turskim premijerom Davutogluom | Foto: AP


“Posle rata, od 1999. do 2003, Bakir je bio u upravnom odboru humanitarne islamske organizacije ‚Merhamet‘. Kao i ostale slične fondacije, ‚Merhamet‘ je bila paravan za krijumčarenje oružja u BiH tokom rata. Nemoguće je da Bakir, kao asistent i sin predsednika Alije Izetbegovića, nije bio upoznat s ovim aktivnostima, kao što nije mogao da ne zna za dovođenje mudžahedina u BiH”, piše u dokumentu, u kojem se navodi i da je Bakir Izetbegović sarađivao i s vehabijama.

- Učestvovao je u izgradnji džamije kralja Fahda, omogućivši da se zemljište na kojem je sagrađena pokloni Saudijcima, iako je pripadalo Srbima. Ta džamija je poznata kao centar vehabijskog uticaja i moći u BiH - navodi se u izveštaju.

BiH - uporište ISIS-a  u srcu Evrope

BiH - uporište ISIS-a u srcu Evrope | Foto: AP

Baza ISIS u selu Ošve


Islamska država je uspostavila uporište u srcu Evrope, a teroristi tajno kupuju zemlju u jednom selu u BiH, okruženom gustom šumom, otkriva britanski list “Sandej miror”. Službe bezbednosti veruju da područje u BiH služi za kampove za obuku ISIS-a i da bi moglo da bude baza za razorne terorističke napade na Zapadu, navodi britanski list.
Lokacija ovog mesta daje ISIS-u ključnu stratešku poziciju zbog blizine Mediterana, koji koriste ekstremisti iz Sirije, Iraka i Severne Afrike. Najmanje 12 boraca ISIS-a obučavanih u selu Ošve otišlo je u Siriju proteklih meseci, a pet je, prema izveštajima, poginulo.

Poslednji komentari
  • IVAN Vreme: 20.07.2015 20:58h

    turska-najvece zlo 20. i 21. veka

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP