Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

SRAMNO!

Izjednačavaju ustaše i njihove žrtve

Autor: Ekipa Alo! | 26.08.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Predsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta smatra da je sramna odluka hrvatskih vlasti da njena delegacija položi venac na stratištu u Jadovnom, gde je pobijeno oko 40.000 Srba, Jevreja i Roma, a potom venac i kod jame Jazovka na Žumberku, „gde su pokopane ustaše, jer se na taj način izjednačavaju žrtve i zločinci“.

Hrvatski državni vrh  nedavno u Kninu

Hrvatski državni vrh nedavno u Kninu | Foto: Beta

„Na šta bi ličilo kada bi neka delegacija na komemoraciji žrtvama koncentracionog logora Dahau istovremeno odala počast ubijenim SS čuvarima, jer su nakon predaje svi pobijeni od strane američkih vojnika i preživelih logoraša? Da li bi navedeni čin, ako bi do njega ikada došlo, bio nazvan civilizacijski kao što je Josip Leko nazvao polaganje vijenaca u Jadovnom i kod Jazovke ili bi izazvao oštre osude u evropskoj i svetskoj javnosti“, upitao je Linta i dodao:


„Navedeni čin hrvatskih vlasti predstavlja nastavak rehabilitacije ustaštva i Nezavisne države Hrvatske, koja je bili zločinačka tvorevina i najverniji saveznik nacističke Nemačke“.

Hrvatska delegacija, predvođena predsednikom Sabora Hrvatske Josipom Lekom, vence je položila povodom obeležavanja 23. avgusta kao evropskog dana sećanja na žrtve staljinizma i nacizma. Vence su još na ovim mestima položili ministar ratnih veterana Predrag Matić i izaslanik hrvatskog predsednika Ive Josipovića.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP