Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

NEVOLJE U SEČNJU

Izlio se Tamiš, zatvoren put

Autor: Beta | 13.01.2015 - 16:13:00h | Komentara: 0

Put Botoš-Tomaševac u opštini Sečanj od danas je zatvoren za saobraćaj, a zbog izlivanja reke Tamiš kod brane na kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Reka Jošanica napravila velike  probleme

Ilustracija

 
Meštani Botoša kazali su da se Tamiš na tom mestu redovno izliva čim poraste vodostaj, te da se tim delom puta teško može proći i traktorima, pa do Zrenjanina moraju zaobilaznim putem, koji je umesto sedam, udaljen 40 kilometara.
U preduzeću "Vode Vojvodine" naveli su da je na banatskim vodama na snazi redovna odbrana od poplava i da su porast temperatura, usled kojih se topi sneg u slivovima banatskih vodotoka, ali i obilnije padavine u proteklom periodu prouzrokovale porast vodostaja na banatskim rekama.
Tamiš je danas na 550 centimetara kod merne stanice u Jaša Tomiću. Na snazi je redovna odbrana od poplava, a i pored daljeg porasta očekuje se da neće premaći 600 centimetara kada na snagu stupa vanredna odbrana.
U "Vodama Vojvodine" ukazuju da se od juče mere redovne odbrane od poplava sprovode na ukupno 70 kilometara Nere, Brzave i Tamiša.
Dostizanje granice kada bi trebalo uvesti vanrednu odbranu od poplava se ne očekuje, a samim tim ni problemi u branjenom području.
Na nasipima gde je uvedena odbrana organizovana su dežurstva u skladu sa Opštim i Operativnim planom odbrane od poplava.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP