Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

„BEOGRAD NA VODI“

Izmeštanje železnica, pa gradnja tornja, Tržnog centra i hotela

Autor: Ekipa Alo! | 18.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Prva faza realizacije projekta „Beograd na vodi“ počeće već tokom marta kada će biti završen master plan, a potom će početi i izmeštanje železničkih koloseka da bi se omogućio početak izgradnje, najavili su juče ministar saobraćaja Aleksandar Antić i predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali. Mali je rekao da će biti izmeštena jedna trećina koloseka da bi se pripremio teren za izgradnju četiri zgrade.

Metropolis za 21. vek:  „Beograd na vodi“

Metropolis za 21. vek: „Beograd na vodi“ | Foto: RAS

- Jedna zgrada je toranj, druga tržni centar, a za ostale dve se još ne zna, možda hotel. Trebalo bi da prvi radovi počnu do kraja ove godine - rekao je predsednik Privremenog organa. Kako je i ranije najavljeno, projekat vredan skoro tri milijarde evra finansiraće kompanija „Igl hils“ iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, a obuhvataće oko dva miliona kvadratnih metara ekskluzivnog zemljišta na kojem će se graditi stambeni, poslovni i komercijalni sadržaji.

Prvi zacrtani cilj jeste izmestiti železničku stanicu u „Prokop“ kako bi se oslobodilo 90 hektara zemljišta u Savskom amfiteatru. U drugoj fazi, prema rečima Malog, radiće se na završetku stanice „Prokop“, ranžirne stanice Zemun, kao i izmeštanju Autobuske stanice na mesto „Buvljaka“ u Novom Beogradu za šta će dokumentacija biti pripremljena polovinom iduće godine. Gde će se preseliti „Buvljak“ još se ne zna.

- Treća faza obuhvata izgradnju obilaznica od Bubanj potoka, preko Vinče, do Pančeva, što će omogućiti oslobađajnje celog Savskog amfitetatra za izgradnju, kako bi se izmestio transport opasnog materijala kroz centar grada - rekao je Mali i naglasio da se nada da će svi rokovi biti ispoštovani kako bi za pet godina Beograd izgledao potpuno drugačije. Mali je rekao da su pregovori o finansiranju „Beograda na vodi“ u završnoj fazi i trebalo bi da se završe do kraja marta.
Poslednji komentari
  • Cicko Vreme: 18.02.2014 07:59h

    beograd na vodi, beograd na suvom, blablabla...Srbija nije beograd, odvojiti sredstva i razviti celu zemlju od Kraljeva do Subotice, ojacati lokalne samouprave da i manje sredine mogu da odluce o sebi i da nadju strane investitore. Slobodni, autonomni gradovi i regioni. Zemun grad, Indjija grad, Obrenovac grad, Topola grad, Bajina Basta grad, Ruma grad... dosta vise beograda! SRBIJA JE VECA OD SVOJE PRESTONICE!!

  • драган Vreme: 18.02.2014 08:54h

    Још само фали у duande cue/butt овим глупостима које нам обећавају 500000 радних мета. Ове компјутерске фотографије као Београд на води, било би нам боље да прикажу Србија под водом. Лажи и преварама нема краја.

  • SuperHik Vreme: 18.02.2014 10:50h

    Lep predizborni crtez...i nista vise

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP