Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Aktuelno

PREVARANT OJADIO RENTAKAR AGENCIJE

Iznajmio 50 automobila, pa ih prodao!

Autor: Milan Dudvarski | 21.01.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Vlada R. (51) optužen je da je iznajmio više desetina vozila od rentakar agencija i da ih je zatim prodavao kao svoja, zaradivši na taj način više od milion i po dinara. On je, kako saznaje „Alo!“, dva meseca od rentiranja automobila uredno plaćao dnevnu tarifu, a za to vreme je pripremao falsifikovana dokumenta.

Vlada R. je iznajmljivao automobile  različitih marki i kubikaže, a niko nije  sumnjao jer je uredno plaćao rentiranje

Vlada R. je iznajmljivao automobile različitih marki i kubikaže, a niko nije sumnjao jer je uredno plaćao rentiranje | Foto: Shutterstock

Vlada R. je iznajmljivao automobile različitih marki i kubikaže, a niko nije sumnjao jer je uredno plaćao rentiranje

- Vlada je ulazio u agencije i iznajmljivao automobile različitih marki i kubikaže. Niko ništa nije sumnjao jer je uredno plaćao rentiranje. Međutim, on je u međuvremenu falsifikovao saobraćajne dozvole kako bi mogao da proda vozila - navodi naš izvor blizak istrazi.


„Sledeći put me nećete uhvatiti„

Prema rečima izvora „Alo!“, nakon što je zemunska policija uhapsila Vladu R., on je izjavio da je ovoga puta provaljen, ali da će sledeći put posao uraditi mnogo bolje.
- Neke isprave, koje je okrivljeni falsifikovao, toliko su bile verne originalnim da su osobe koje su kupile vozila od njega uspele da prevedu kradene automobile na svoje ime. A da ne pominjemo koliku je zbrku čovek napravio tim rentakar agencijama, kada je reč o tim lažnim dokumentima. Ljudi su dolazili i bukvalno plakali jer nisu znali kako da reše čitavu zavrzlamu sa papirima - rekao je naš izvor.

Okrivljeni je otkriven tako što je jednog dana odvezao automobil kod majstora da mu skine uređaj za praćenje (GPS).

- Vlasnik rentakar agencije je video da mu se gubi signala na GPS-u. Video je odakle dolazi taj sve slabiji signal i ustanovio je da se njegov automobil nalazi u majstorskoj radionici. On je telefonom pozvao radionicu i pitao zašto mu diraju GPS kada je taj isti automobil bio kod njih pre dva dana na popravci.
Na to mu je glavni majstor odgovorio da on ne zna o kom automobilu se radi, budući da je ovaj dovezao Vlada, čije je, kako je rekao, to vozilo - navodi sagovornik „Alo!“.

Naš izvor dodaje da je vlasnik rentakara odmah shvatio da neko pokušava da mu ukrade automobil, pa je pozvao policiju.

- Zemunska policija je brzo došla u tu radionicu u Batajnici i uhapsila osumnjičenog. Nakon ispitivanja ustanovljeno je da je Vlada na ovaj način pokušao da proda ili čak prodao bezmalo 50 automobila koji su u vlasništvu 18 rentakar agencija - naveo je on.

Protiv Vlade R. Treće osnovno tužilaštvo je podiglo optužnicu za prevaru i njemu je nedavno produžen pritvor, u kojem se nalazi od juna.
Poslednji komentari
  • Milan Vreme: 21.01.2015 12:42h

    Nešto vam nije dobro u ovoj vesti: zaradio je samo 1,5 miliona dinara a prodao je 50 vozila?!? Pa po koliko je prodavao ta vozila?!? Vašom računicom po 250 evra po vozilu!!! Ako je tako ti koji su ista kupovali sigurno su znali da su ukradena!!!!!

  • babujka Vreme: 21.01.2015 15:28h

    Nek sisa koze kad moze

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP